Политическите фигури упражниха правото си на вот в изборния ден.

...
Политическите фигури упражниха правото си на вот в изборния ден.
Коментари Харесай

Политиците гласуваха: Без хаос и с много отговорност

Политическите фигури упражниха правото си на избор в изборния ден. Направените поръчки в София са за по-ускорено развиване на града – по-чиста столица, ремонтирани улици, без безпорядък, ръководство с доста отговорност и град, свободен от властта на парите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Денков: Хората да са спокойни, че изборът им ще бъде регистриран вярно

„ Гласувах за инженери, архитекти, които могат да създадат София доста по – чиста и красива, в която желаеме да живеем. Да имаме детски градини и да бъдем естествена европейска страна “. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков. Премиерът прикани всички да излязат и да гласоподават. „ От вас зависи в каква среда ще живеете през идващите 4 години. Днес хората би трябвало да бъдат спокойни, че в случай че гласоподават техният избор ще бъде регистриран вярно “, сподели още Денков.

Хекимян: Нагледахме се на безпорядък, време е София още по-добре да бъде ръководена

Призовавам хората да гласоподават, това е методът, по който гласът ни е да е чут, гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-подредена София, за хората, които са потвърдили, че могат да носят отговорност. Това сподели претендентът за кмет на София Антон Хекимян.

Гласувах хаосът в София и други общини да не се повтори. Нагледахме се на безпорядък, време е София още по-добре да бъде ръководена. Щях да гласоподавам с машина, в случай че не бяхме изгубили доверието в този развой. Искам отговори от политическите лица, които дължат отговори, само че не го чух през последните 48 часа, добави Хекимян. Имам доверие във всички хора, които вземат участие в изборния развой, акцентира още той.

Васил Терзиев: Вотът през днешния ден предопределя какво ще се случва в София. Поправителен няма

Дали е хартия, пергамент или на камък, отговорността е у нас. Проблем е, че махнаха машините, методът, по който го направиха е абсурден, само че това не трансформира отговорността на всеки един от нас. Надявам се, че вотът няма да бъде изопачен. Това съобщи претендентът за кмет на столицата на обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” и Спаси София ” Васил Терзиев.

Гласувах за по-добра, по-уредена и по-добре ръководена София. За град, в който сме горди, че живеем. Оптимист съм за бъдещето на София и за бъдещето на всички нас, сподели още Терзиев, откакто упражни правото си на глас. Надявам се да висока изборна интензивност, защото изборът през днешния ден предопределя състава на Столичен общински съвет, предопределя нещата, които ще се случват или не в този град. Поправителен няма, сподели още претендентът за кмет на града. Той прикани столичани да не бъдат апатични, а да излязат и да гласоподават.

Григорова: Гласувах за град, освободен от властта на парите

Гласувах за София, в която всеки жител може и би трябвало да е чут. Надявам се, че разногласията за технологията не са засенчили концепциите и посланията на претендентите. Призовавам всеки да не се приема за глух очевидец на това, което се случва в живота му. Това съобщи Ваня Григорова, претендент за кмет на столицата, откакто упражни правото си на избор.

Ние сме участници в политиката, не статисти и в този момент би трябвало да покажем какво желаеме и какво не желаеме да се случва в София.

Гласувах за София, която би трябвало да е по-светъл и по-свободен град, освободен от властта на парите, град, където всеки се усеща вкъщи си. Град без елитни и неелитни учебни заведения, град без частни улици, хората дано да излязат и да покажат че хората са по-важни от машините, добави Григорова. На въпрос на БГНЕС дали съгласно нея ще отиде на балотаж, Григорова отговори: Очаквам да победя, не да отида на балотаж. След 30 година власт на парите, хората към този момент би трябвало да се усетят показани, акцентира още Григорова.

Петков: Колкото повече гласоподават, толкоз по-малка ще е тежестта на изборните измами

Гласувах да няма следващ ремонт на ул. Шишман. Гласувах и улицата на един другар да бъде ремонтирана, гласувах фасадите на учебните заведения да станат по- хубави, общинските лечебни заведения да станат по -нормални. Гласувах да мога в идващите 4 година да споделям на локалната власт желая това, а не друго, тъй като съм си дал гласа. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, който упражни правото си на избор.

Важно през днешния ден е, че колкото повече гласоподават, толкоз по-малка ще е тежестта на всевъзможни изборни измами, добави Петков. Гласувайте като машини, макар че употребявате хартия, ми хареса тази имитация през днешния ден. Броят на невалидните бюлетини ще бъде ясно регистриран и всички българи, ще забележим какво значи да се върнем с гласоподаване на хартия още веднъж. Аз се грижа за моята улица, за моя град и по тази причина ще дам гласа си, дано всеки да си каже това, прикани Петков.

Христо Иванов: Ще би трябвало отново да се отваря Изборният кодекс

Пътят на промените е безалтернативен. Много е значимо всеки от нас да схваща своята отговорност и да излезе през днешния ден да гласоподава. Утре няма да можем да гласуваме, през днешния ден би трябвало да го създадем. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Хартиената бюлетина за жалост има потвърдени най-различни недостатъци и благоприятни условия за корист. Машинното гласоподаване беше анулирано без причини, само че без значение от това не трябва да разрешаваме това да демотивира хората. Срещу машинното гласоподаване беше водена дълга война от всички партии, безконтролно. Очевидно ще би трябвало отново да се отваря Изборният кодекс, добави Иванов.

Фандъкова: Гласувах за това София да продължи да се развива

Гласувах за това София да продължи да се развива, работата да продължи, съобщи пред БГНЕС Йорданка Фандъкова, която рано сутринта упражни правото си на избор в 73 СУ “Владислав Граматиков ”.

Надявам се, че идващият кмет ще продължи с още по-високо движение да работи за София, сподели още Фандъкова.

На влизане в учебното заведение, чийто шеф бе преди да седне на кметския стол на “Московска ”, анкетьори пред 93-та секция бързат да я питат дали няма да се върне към специалността в областта на образованието.

Йорданка Фандъкова е безапелационна, че оставя на наследника си град със постоянни финанси, с подготвени планове и с планове в осъществяване.

Георги Георгиев: Гласувах за развиването на София

“Изборите през днешния ден са извънредно значими, тъй като ще покажат в каква посока и по какъв начин ще се развива София през идващите 4 години ”. Това сподели Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет и втори в листата за общински съветници от ГЕРБ-СДС откакто упражни правото си на глас.

“Гласувах, с цел да може градът да продължи да се развива. Гласувах с преференция за общински съвет, както и за кмет на общината и на региона ”, споделя Георгиев. И приканва гласоподавателите също да бъдат дейни и да отидат до урните. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР