Политическата сила, при която има най-отчетливо влияние на преференциалния вот

...
Политическата сила, при която има най-отчетливо влияние на преференциалния вот
Коментари Харесай

Георги Ганев, Мартин Димитров и Таня Андреева са с най-много преференции в листите на ДБ в София |

Политическата мощ, при която има най-отчетливо въздействие на преференциалния избор в София, несъмнено е " Демократична България ". Най-малко трима претенденти имат късмет да пренаредят листите на Демократична България в София- това са Георги Ганев, Мартин Димитров и доктор Таня Андреева. 

23 МИР

Според данните при 96,56% обработени от ЦИК протоколи, тук има две пренареждания на листите поради преференциалния избор - при Движение за права и свободи и Демократична България.

Единият случай е с претендента на Движение за права и свободи Глория-Никол Найденова - някогашна хостеса във ВИП зоната на Летище София. Найденова е получила 95 преференции в 23 МИР, а с цел да пренареди листата, са ѝ нужни 75. Водачът на листата на Движение за права и свободи за 23 МИР Таня Иванова е събрала 73 гласа. Засега обаче не се знае дали въобще Движение за права и свободи ще получат мандат в този изборен регион.

Другият кандидат-депутат, който пренарежда листа в 23 МИР, е икономистът Георги Ганев от " Демократична България ". Ганев беше на пето място в листата на Демократична България за 23 МИР, само че е събрал 2683 преференции (нужни са му 2 200 гласа, с цел да пренареди листата). Водачът на листата на Демократична България Атанас Атанасов е събрал 1141 преференции.

24 МИР 

При 100% обработени от ЦИК протоколи в 24 МИР София има два проблема - при листите на Българска социалистическа партия и на Демократична България.

За да пренаредят листата, претендентите на Българска социалистическа партия в 24 МИР би трябвало да имат най-малко 854 преференции, а номер седем в листата на алените Борис Цветков е събрал 1004 гласа. Същевременно Георги Свиленски, лидерът там, има 624 преференции. 

За да се пренаредят листите от " Демократична България " в 24 МИР, са нужни 1 481 гласа за даден претендент - икономистът Мартин Димитров е събрал 2587 преференции, а доктор Таня Андреева - 2501. Лидерът на листата Владислав Панев е събрал 822 гласа. 

25 МИР

При 100% броене в 25 МИР, преференциите играят роля единствено за Демократична България. За бъде пренаредена листата на сините, са нужни 971 преференциални гласа. Третият в листата - доктор Александър Симидчиев, е получил 1187 гласа, а водачът Елисавета Белобрадова, която на изборите през юли имаше рекордните 7805 преференции, този път е събрала 1796.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР