Политическата година приключи със сформирането на редовен кабинет, а започна

...
Политическата година приключи със сформирането на редовен кабинет, а започна
Коментари Харесай

Кристиян Стефанов: Абонираме се за повече от същото, ако загубим бдителността си

Политическата година завърши със сформирането на постоянен кабинет, а стартира по-рано от календарната година, с политическите митинги за смяна. Сега очакванията са за систематична смяна , а не за смяна на партиите в ръководството. Това съобщи пред БНР политологът и учител по философия Кристиян Стефанов.

Една част от политиците са нови като лица и биография, друга част – не, само че одобряват политическата поръчка от митинга за смяна, уточни Стефанов.

Ние се абонираме за повече от същото, в случай че загубим бдителността си и им дадем карт бланш да вършат каквото желаят, единствено тъй като те са, по този начин или другояче, смяната. Напротив: те са смяната, единствено в случай че потвърдят, че са такива “, разяснява политологът.

На локалните избори ще бъде препотвърден или не мандатът за смяна , счита Стефанов. По думите му, в случай че ГЕРБ завоюват безапелационно локалните избори, те ще дадат поръчка за връщане на власт.

Според политолога пандемията е задълбочила неравенствата и държавното управление би трябвало да работи за превъзмогване на тези разлики, тъй като неравенството се акумулира в бъдеще .

Отнемайки на децата достъпа до социализиращото пространство в учебно заведение, им лишаваме достъпа до света , отвън техния квартал, съобщи Кристиян Стефанов, който е и учител по философия.

„ Това ще има огромни последствия върху общностния им живот . Един от най-лошите бичове върху всяка общественост е това тя да не може да се осъществя като общественост. Да бъде атомизирана, връзките на взаимност да бъдат разрушени , хората да не могат да си оказват помощ даже за най-елементарни неща. Когато ние им отнемем тези институции, в които те се срещат, натрупат другарства и т. н., ние лишаваме опцията им по-нататък и да се оправят с известни проблеми. (…) За нас е значимо да сме солидарни и на микро равнище между тях и институцията на учебното заведение оказва помощ доста мощно за това тези връзки да се случват . “

Неравенствата и несправедливостта в обществото водят до това, че някои хора нямат достъп до общественост, те са изхвърлени, маргинализирани, оставени сами, добави Стефанов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР