Политическа партия МИР стартира днес петиция, с която призовава политическите

...
Политическа партия МИР стартира днес петиция, с която призовава политическите
Коментари Харесай

Партия МИР обединява политически сили с петиция за мирно решаване на конфликта в Украйна

Политическа партия МИР започва през днешния ден петиция, с която приканва политическите сили в България да обединят старания за бързо, дипломатическо разрешаване на спора в Украйна.

" Наш човешки дълг е да дадем леговище на прогонените от войната бежанци. Но България не трябва да съучаства в разрастването на този гибелен спор с доставки на оръжие в Украйна ", се споделя в текста на петицията, която може да бъде подписана.

Партия МИР приканва всички български жители да поддържат и подпишат петицията . ​Пълният ѝ текст гласи:

Скъпи сънародници,

В миг, в който ни изясняват неизбежността и смисъла на войната и се организира агитация България да се включи в нея под всякакви форми, партия МИР декларира: мирът е висша полезност! Наш човешки дълг е да дадем леговище на прогонените от войната бежанци. Но България не трябва да съучаства в разрастването на този гибелен спор с доставки на оръжие в Украйна. Няма безапелационен мотив, че ще реализираме мир посредством оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново озлобление.

Партия МИР упорства всички политически сили в страната да обединят напъните си за бързото, дипломатическо решение на спора. Необходимо е да се подсигурява идентична сигурност за всяка страна в Европа, която сигурност не може да бъде за сметка на друга страна. Като членове на НАТО и Европейски Съюз, ние можем да бъдем умереният и прагматичен глас на хилядите българи, които съчувстват на потърпевшите и таят в сърцата си вярата за мир. България, със своята дълга и цялостна с тествания история, познава цената на мира. Не на войната! Да работим за мир!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР