Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска кметът на София

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска кметът на София
Коментари Харесай

Заради престъпна небрежност партия МИР поиска оставката на Фандъкова

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изиска кметът на София Йорданка Фандъкова неотложно да подаде оставка. Това се споделя в позицията на партията, публикувана до медиите. Мотивите за поисканата от партия МИР оставка на Фандъкова са поради незаконна немарливост, поради която през февруари месец на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски " на бул. "Иван Гешов " от токов удар почина 16-годишно момче.
От партия МИР напомнят също по този начин, че тази седмица от Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) София са връчили Констативен акт на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова за нелегално строителство на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски ". Направената инспекцията удостоверява, че в Столичната община няма утвърдени планове и позволения за градеж за осъществени строителни действия и поправки в региона на УМБАЛ "Св. Иван Рилски " на бул. "Акад. Иван Гешов " в сектора сред бул. "България " и ул. "Св. Георги Софийски ". Шахтата, върху която е стъпил 16-годишният Людмил, се експлоатира от общинска дирекция "Управление и разбор на трафика " към Столичната община. В тази шахта се намират кабелите на светофара, кабелите на някаква телевизия, както и два кабела, захранващи околните павилиони.
Според партия МИР връченият на Йорданка Фандъкова Констативен акт е освен съображение за започване на процедура по реда член 225, алинея 1 от Закон за устройство на територията, за унищожаване на противозаконен градеж, само че и доказателство за незаконна немарливост, която докара до загубата на живот на 16-годишния Людмил.
„ За 12 години ръководство Йорданка Фандъкова и ръководещите от ГЕРБ освен не взеха решение нито един от сериозните проблеми на София и столичани, само че и сътвориха корупционни практики, които задълбочиха проблемите на столицата и за голямо страдание доведоха до гибелта на 16-годишното дете на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски ". И вместо да си трансферират топката институциите е извънредно време Йорданка Фандъкова да поеме персоналната и политическата отговорност за незаконната немарливост, за корупцията и неспазване на законите в Столичната община, които са директен провинен за гибелта на 16-годишния Людмил “, съобщи ръководителят на партия МИР и някогашен общински консултант в Столичния общински съвет Симеон Славчев.
Той акцентира, че се е борил четири години в своя мандат против тази корупция и модел на ръководство на Йорданка Фандъкова, против нездравословния за здравето на жителите цех за изгаряне на твърди битови боклуци в центъра на София, както и с всички несправедливости.
„ Защо трябваше да загине дете, с цел да се види, че в Столичната община има съществени проблеми и корупция, която безусловно убива. Защо нито в този случай, нито в потвърдения случай с корупция в Софийска вода, за който още като общински консултант подадох сигнал в прокуратурата и има формирано досъдебно произвеждане, кметът Йорданка Фандъкова не взе отношение и не пое персоналната и политическата си отговорност. Какво би трябвало да се случи още, с цел да разбере кметът на София, че по този метод с корупция, непросветеност и престъпления не може да се ръководи столицата на България. Всички ние, включително и Йорданка Фандъкова, имаме деца и не можем повече да позволим поради незаконната немарливост и корупцията в Столичната община всекидневно да рискуваме техния живот. Именно по тази причина приканвам Йорданка Фандъкова неотложно да подаде оставка като кмет на София “, съобщи още водачът на партия МИР и някогашен общински консултант Симеон Славчев.
Той беше безапелационен, че в случай че Йорданка Фандъкова не подаде неотложно оставка, партия МИР ще провежда огромен цивилен митинг пред Столичната община и ще блокира основни кръстовища в София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР