Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява Народното събрание незабавно

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява Народното събрание незабавно
Коментари Харесай

Парламентът незабавно да приеме Закон за управление при кризи

„ Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) упорства Народното събрание неотложно да одобри Закон за ръководство при рецесии. Координирането на дейностите на държавните институции е наложително изискване за сполучливото прекосяване на България през здравната, обществената, финансовата, идната мигрантска, както и всяка друга рецесия. “

Това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

 „ Управляващите потвърдиха, че не могат да решат нито един от проблемите на българското общество и да се оправят с рецесиите, които една по една връхлитат страната. Друг е въпросът, че държавното управление не е в положение да направи нужното, с цел да ги предотврати “, разяснява още Славчев.

Освен за незабавното приемане на Закон за ръководство при рецесии, партия МИР упорства да се промени структурата на Министерски съвет и да бъде основано особено Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии.

По думите на Симеон Славчев, посредством приемането на подобен закон ще се сътвори явен протокол, който ще координира всички виновни институции в страната, които би трябвало да си взаимодействат при възникването на рецесия или злополучие.

„ Това ще даде опция за дейно ръководство на рецесиите и по-важното – за предотвратяването им. От друга страна, Законът за ръководство при рецесии ще усъвършенства връзката сред централна и локална власт, както и координацията сред виновните институции. В момента такава липсва. Правителството не просто не се оправя с ръководството на рецесиите, а ги задълбочава “, счита Славчев.

От партия МИР напомнят, че са изготвили план на Закона за ръководство при рецесии, както и че този план ще бъде импортиран в Народното събрание.

Основен акцент в плана на Закон за ръководство при рецесии е построяването на Национална система за ръководство при рецесии. Предвижда се и основаването на регионални препоръки по сигурност и ръководство при рецесии, включващи регионалния шеф, заместител регионалните шефове, шефовете на дирекции в регионалната администрация, шефа на регионалната дирекция " Гражданска отбрана ", шефа на центъра за незабавна здравна помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт. Чрез регионалните препоръки се реализира координацията сред локалната и централната власт, както и сред всички институции, имащи отношение към зародилата рецесия или изключителна обстановка.

Законът за ръководство при рецесии планува всички общински препоръки да одобряват собствен проект за ръководство при рецесии, който става част от проекта на регионално равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР