Политическа партия ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност.Това

...
Политическа партия ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност.Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност към мандата на БСП

Политическа партия ГЕРБ ще подходи с нужното почитание и отговорност.

Това съобщи през днешния ден в Търговище националният представител от 28-ми МИР – Търговище Теменужка Петкова във връзка връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на „ Българска социалистическа партия за България “.

В срещата с медиите дружно с депутата взе участие и регионалният координатор на ГЕРБ Дарин Димитров.

По думите на Петкова, като първа политическа мощ на отминалите избори, ГЕРБ е направила всичко допустимо да оправдае доверието на хората. Според нея главната причина за „ разнобоя в обществото са „ Продължаваме Промяната “, които осъзнато опълчват партиите в Народното събрание да не си приказват и манипулират целия развой. Ако у нас няма държавно управление, виновността е на „ Продължаваме Промяната “, съобщи тя.

Петкова разяснява и свършеното в Народното събрание през последните седмици и взетите за страната значими решения във връзка с компанията Gemcorp. „ Резултатите, изнесени от Времената комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председателя Кирил Петков, са притеснителни “, сподели Теменужка Петкова. По думите ѝ това е документ, който може да докара до сериозен риск за енергийната и националната ни сигурност. Документът е направен отвън министерството и в нарушаване на Конституцията на България – не е утвърден от Народното събрание и нито едно друго министерство не е осведомено с него, добави националният представител.

Петкова напомни решението отчетът да бъде изпратен на Министерство на вътрешните работи, на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и на Министерския съвет (МС) за запознаване и предприемане на дейности в границите на компетенциите им, „ тъй като ръководещите от „ Продължаваме промяната “ не са защитили националния интерес, пренебрегнали са националното законодателство и европейските условия “.

На срещата с медиите бяха наранени още значими решение, свързани с Националния проект за възобновяване и развиване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР