Полина Нинова, ръководител „Търговски отдел“ във „Филип Морис България“ - Здравейте,

...
Полина Нинова, ръководител „Търговски отдел“ във „Филип Морис България“
- Здравейте,
Коментари Харесай

Тайните суперсили на Поли Нинова, Филип Морис България – до...

Полина Нинова, началник „ Търговски отдел “ във „ Филип Морис България “

- Здравейте, бихте ли се показали накратко? От по кое време сте в компанията и какъв професионален път извървяхте до актуалната позиция – началник на Търговския отдел на „ Филип Морис България “?

- Аз съм Полина Нинова, на 38 години. Казвам си възрастта, без да сте ме питали, тъй като имам вяра, че това е просто едно число, което не ме тормози. В компанията съм от три години и половина. Постъпих през месец юни 2017 година в миг, в който Филип Морис България стартира да приготвя лансирането на първото устройство за нагряване на тютюн в България - IQOS. Тогава стартирах на позиция управител " регулации и научни въпроси”, където главната ми задача беше разяснение на научните данни за бездимните артикули на Филип Морис Интернешънъл. След година и половина се реалокирах на нова роля като началник на отдел „ Корпоративни връзки “. Преходът беше равномерен, тъй като и на остарялата позиция ние главно комуникирахме научните данни, проучванията и изследванията, свързани с бездимните други възможности. Бях спокойна, тъй като имах добра база, на която да стъпя. След още година и половина оглавих Търговския отдел в компанията след вътрешна организационна промяна.

- Е, това към този момент звучи като огромна смяна в естеството на работата!

- Не, единствено звучи по този начин. Защото, с цел да предлагаш артикул на пазара на евентуалните консуматори, преди всичко би трябвало да си добър комуникатор. Нужно е да общуваш еднообразно пълноценно както с екипа от комерсиалния отдел, който в действителност е близо 70% от организацията ни в България, по този начин и с клиентите. Търговията е комплицирано нещо, както знаете, не се научава в университета, а на процедура. В този смисъл е доста значим методът, по който се показва информацията за даден артикул или услуга, както и до каква степен добре познаваш преимуществата на продукта си.

- При толкоз доста кариерни скокове, кой беше най-трудния Ви миг?

- Нямала съм сложни моменти. Абсолютно съм откровена! Причината е, че постоянно съм работела с доста прелестен екип, във Филип Морис България всички сътрудници са доста талантиливи и подкрепящи, подготвени да одобряват измененията, да се учат и да се развиват. Хората, които работят в нашата компания са извънредно гъвкави и отворени към нови неща. Това е обвързвано с огромната промяна, през която минава нашата компания, с визията ни за създаване на бъдеще без пушек. Обединява ни общата задача да премахнем цигарения пушек и да предложим по-добра опция на пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат.

- Търговският отдел на Филип Морис България е най-големият в компанията и там работят повече мъже. Как Ви възприеха? Като „ Желязната лейди “ ли?

- Само мога да предсказвам какво са си помислили. Но ще кажа по какъв начин се надявам да са ме приели. Надявам се, че ме възприеха като човек, с който елементарно могат да работят, който познават от предходните ми функционалности и знаят, че могат да разчитат на мен и по този начин взаимно да бъдем добър екип и да изпълняваме дружно задачите си.



Това, което ме радва е, че в Търговския отдел всички имаме доста ясна визия накъде сме се запътили, тъй като имаме тактика още от предходната година. Ясна е световната визия на компанията и по какъв начин се движим по осъществяването и в България за основаването на бъдеще без пушек посредством предлагането на по-добри бездимни други възможности на пълнолетните пушачи. Вярвам, че в случай че не знаеш накъде си тръгнал и каква е крайната цел, е доста мъчно да намериш верния път за постигането и. Спряваме се дружно с провокациите, предлагаме бързо решения, с цел да отговорим на потребностите на потребителите, работим като един мощен екип, споделяме опита и знанията, описваме си. Работим дружно в същинския смисъл на думата, като аз се пробвам да бъда както в офиса, по този начин и „ на терен “ при тях, с цел да не губим връзката по сред си. Почти всеки един план, който стартираме в компанията, първо минава през тест на процедура през Търговския отдел. Това е така наречен „ риалити чек “. Иначе рискуваме да се получи следното: някой от бюрото си в офиса е предложил, която може да е безусловно неприложима на процедура или да не дава отговор на потребностите на потребителите. Клиентите стоят в центъра на всяко наше деяние и по тази причина при реализирането на плановете първо се търси тяхната противоположна връзка. Това важи и при създаването на подобренията на продуктите и услигите ни както на локално равнище в България, по този начин и на световно равнище.

- Кариерата за сметка на персоналния живот ли е? Как го чувствате?

- Когато започнах работа във Филип Морис България синът ми беше едвам на четири месеца. Беше смела стъпка, само че почтено казано не скърбя, тъй като с цел да се усеща добре едно дете, би трябвало да се усещат добре и родителите му. Така го чувствам.

Синът ми към този момент е на 4 години и през вчерашния ден да вземем за пример нарисува фамилията си. Аз и татко му изглеждахме с малко несъразмерни глави и тела, имахме и повечко ръце /нашата суперсила/, само че това което на мен ми направи усещане беше, че и тримата сме на идентична височина. Разтълкувах това като доказателство, че детето се възприема като еднакъв с родителите си, не е угнетен, не е „ задушен “ по някакъв метод от нас. Това съгласно мен значи, че детето се усеща добре и подкрепяно от родителите си.

- Как успявате да разпределите времето си вярно сред офиса и дома?

- Откакто синът ми се роди, се провеждам доста по-добре. Разбира се, бързам да се прибера по-скоро вкъщи, постаравам се да свърша работните отговорности по-бързо и да доработя, в случай че има потребност, едвам откакто той като заспи. Тези неща ги има при всички работещи родители, те са естествена част от живота. Важно е обаче да съм там, когато той има потребност от мен. С използването на новия „ хибриден метод на работа “ след началото на пандемията, във Филип Морис Бългатия имаме спомагателни благоприятни условия за по-добра организация на работното време и разпределение на работата от офиса и от разстояние.

- За какво не Ви стига времето в последно време?

- За нищо не ми стига. Онзи ден даже забравих дамската си чанта вкъщи. Но това е част от заниманието и действителността. Аз по принцип обичам да одобрявам всичко с доза задявка и подигравка. В интерес на истината, времето не ми стига за себе си. Защото се старая за фамилията ми постоянно да има. Като се прибера вечер в къщи мятам телефона и влизам в нова роля - ставам динозавър, костенурка нинджа или каквото синът ми пожелае. В същото време желая и фамилията ми, и сътрудниците да знаят, че могат да разчитат на мен във всеки един миг.

- Съпругът Ви Ивайло Спасов завоюва последния сезон на кулинарното шоу „ Мастер началник “. Той ли готви в къщи?

- Да, единствено той по две аргументи. Първо, тъй като готви доста вкусно и второ, тъй като го прави доста бързо и по този начин спестяваме време за други забавни неща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР