Полифазният сън почти винаги се свързва с името на знаменития

...
Полифазният сън почти винаги се свързва с името на знаменития
Коментари Харесай

Тайната на Леонардо Да Винчи за това как с 4 часа сън бил в идеална форма

Полифазният сън съвсем постоянно се свързва с името на популярния италиански проектант, откривател, инженер, ваятел и художник от епохата на Ренесанса Леонардо да Винчи. За разкриването на многото му хрумвания е било нужно време, което постоянно не достигало. Като съобразителен човек, да Леонардо решил да откри нови ресурси от време в ежедневния сън. Той разрушил елементарната нощна отмора на няколко елементи, трансформирайки я в полифазна. Така той спял по петнадесет минути на всеки четири часа.

В резултат на това, общата дълготрайност на съня се намалила до час и половина за денонощие.

Спестеното от сън време Леонардо към този момент можел да употребява за творчество и изобретателни неща. Такъв полифазен сън той употребявал в продължение на доста години от живота си, освен това без да изпитва отмалялост. Novotopoznanie.com написа, че физиологически най-продуктивното време за работа и творчество е след сън.

По това време работоспособността на организма е изключително висока. Редуването на времето за бодърстване на всеки четири часа с кратковременен сън води до внезапно увеличение на времето на нараснала продуктивност.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР