Полезните свойства на алоето са били известни още на древните

...
Полезните свойства на алоето са били известни още на древните
Коментари Харесай

Алоето ще ви помогне да изгладите бръчките за 1 седмица

Полезните свойства на алоето са били известни още на античните гърци и римляни преди 3 хиляди години. Това растение е било употребявано от китайците и египтяните. От него са приготвяли смазки и еликсири, употребявани за лекуване на разнообразни болести.

В сока от алое има алантоин, който има противовъзпалително, успокояващо и лечебно деяние. Растението е богато на витамин Е, който назовават още “витамин на младостта ”. Алоето също съдържа естествени антиоксиданти и бета-каротин. Поради този неповторим състав, алоето постоянно се употребява за произвеждане на козметика.

Алое против бръчки

Съставки:

200 грама свинска мас1 супена лъжица алое1 супена лъжица мед

Приготвяне:

Смесете всички съставки, разтопете на водна баня, само че без да завират.Изсипете сместа в стъклен съд, оставете да се охлади и поставете в хладилника.Съхранявайте крема в хладилника. Преди нанасяне върху лицето затоплете необходимото количество крем в дланите си.

Съветваме ви също да приготвите маска с алое и да я употребявате два пъти седмично.

Съставки:

1 ч. л. сок от алое2 ч. л. от обичания ви лоен крем1 супена лъжица масло от пшенични зародиши1 ч. л. сол1 яйце

Приготвяне:

Смесете сока от алое със крема и маслото. Нанесете сместа върху лицето, в това число под очите. След четвърт час изплакнете благодарение на памучен тампон и вода.

Разбийте яйцето и разбъркайте със солта. Оставете сместа на лицето за 5-10 минути, след това измийте с топла вода и използвайте обичания си крем за лице.

Маската има подхранващ, подмладяващ и ободрителен резултат. Също по този начин стеснява разширените пори.

Вижте още: Тайландският еликсир е мощно средство против ставни болки

Сокът от алое вера може да се нанесе върху лицето, без да се прибавят други съставки. Той перфектно тонизира, овлажнява и контролира мастните жлези. Въпреки това, в чиста форма, алоето е по-слабо за лекуване на бръчки и по тази причина го използвайте под формата на описаните нагоре средства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР