Полетите на Черни лебеди в небето може да станат нещо

...
Полетите на Черни лебеди в небето може да станат нещо
Коментари Харесай

Първият товарен дрон може да извърши търговски полет тази година

Полетите на " Черни лебеди " в небето може да станат нещо всекидневно доста скоро. На тази птица е кръстен първият товарен дрон, а с него основателите му - братята Константин и Свилен Рангелови, чакат да стартират транспорта на артикули в Гърция още тази година.

До тази цел ги приближи сполучливият тест на летателния уред на летището в Балчик предишния месец.

 
Продължаваме тестовата стратегия, би трябвало да я продължим и в края на годината ще имаме подготвеност да стартираме първите търговски полети. Имаме лиценз и ще подраним с няколко години по отношение на останалите. Вълнуващо е. Ще стартираме с полети до Гърция, през островите, а по-късно - към Средиземно море, до Италия, Малта и други страни.
Свилен Рангелов, съосновател на Dronamics

С компанията си Dronamics двамата братя се надяват да основат по-евтин, бърз и екологичен метод за превоз на артикули по целия свят. Дронът им " Черен лебед " се ръководи отдалечено и може да транспортира близо 350 кг товари на разстояние до 2500 км. Това е и първият сходен летателен уред с лиценз за работа в Европа. 

Според специалисти обаче има още доста трудности до товарния полет.  

 
Това, което Dronamics реализира, е удивително. България не е имала аероплан от средата на XX век. Тепърва им следва дълъг път, в това число документи, поддръжка, произвеждане.
Стефан Христозов, Институт по роботика към Българска академия на науките

Тази година Dronamics набра 40 млн. $ финансиране от вложители в 12 страни. Когато започват компанията, братята Рангелови си обещават да не се бръснат до първия сполучлив полет на " Черния лебед ". Така преди дни за първи път от близо 10 години се видяха без брада.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР