Полети по маршрута Катания – София са били отменени поради

...
Полети по маршрута Катания – София са били отменени поради
Коментари Харесай

Wizz Air: Нямаме вина за отменените полети Катания - София

Полети по маршрута Катания – София са били анулирани заради непредвидени форсмажорни условия, които са отвън контрола на самолетната компания, потвърдиха в своя позиция от Wizz Air.

От компанията прецизират, че измененията в полетния график са породени от обща стачка на наземния личен състав на летищата в Италия и пожар на летище Катания, който докара до цялостното му, а по-късно и до частичното му затваряне.

От Wizz Air увериха, че вършат всичко допустимо да избегне анулацията на полети и да транспортира пасажерите до мечтаната от тях дестинация.

Авиокомпанията съумя да извърши една трета от полетите до България в деня на стачката.

Въпреки това летището в Катания, както и това в Комисо, към момента не извършват полети към дестинации отвън Шенген, а другото сицилианско летище, Палермо, е достигнало цялостния си потенциал и не може да предложи спомагателни часови слотове за политане в пика на летния сезон, оповестиха още от Wizz Air.

Wizz Air е предоставила на всички наранени пасажери избор сред различен полет според от наличността, цялостно възобновяване на сумата

по определения по време на резервация метод на заплащане или 120% от първичната цена на билета под формата на заем в техния WIZZ акаунт.

Освен това от Wizz Air са предложили настаняване в хотел и даде на пасажерите ваучери за храна. В случай че клиентите са резервирали пътуването си с туроператор или организация, цялата информация се предава на контактите, предоставени в данните за резервация, т.е. туроператора. Поради тази причина Wizz Air предлага на пасажерите да резервират непосредствено през формалния уеб страница или в приложението на компанията,

с цел да са сигурни, че ще получат навреме цялостна информация и поддръжка при положение на смяна в полетния график.

Wizz Air откровено се извинява за породените неудобства и твърди, че съблюдава цялото използвано законодателство, като прави всичко допустимо да сведе до най-малко разстройствата, породени от външни фактори, се показва в позицията на компанията.

Вчера Министерството на туризма изпрати позиция по отношение на анулираните проведени полети на български туристи до Италия. От Министерството предизвестиха тези, на които следва да пътуват за или да се приберат от Гърция и Италия, да се осведомят навреме за евентуални спешни обстановки. Министерството на туризма е осведомено от представители на Управителния съвет на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма " (ОБТ) на 27.07.2023 година с писмо от ръководителя на сдружението по отношение на проблеми, свързани с анулирани полети на български туристи до Италия.

В него е обяснено, че от 15.07.2023 година туроператорите имат сериозен проблем, тъй като част от полетите на самолетна компания Wizz Air са анулирани в последния миг. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР