Полет на компанията Емирейтс се върна в Атина вчера вечерта,

...
Полет на компанията Емирейтс се върна в Атина вчера вечерта,
Коментари Харесай

Заради сигнал за терористична заплаха: ЦРУ върна самолет в А...

Полет на компанията „ Емирейтс ” се върна в Атина през вчерашния ден вечерта, ескортиран от два изтребителя F-16 на гръцките Военновъздушни сили, след позвъняване от Централно разузнавателно управление на САЩ за възможна терористична запаха, заяви гръцкият новинарски портал „ Нюзбамб. Според него Централно разузнавателно управление на САЩ по-рано е съобщило на Гърция, че мъж от арабски генезис, обвинен в тероризъм, е бил на борда на един от двата полета на „ Емирейтс ”. Летищните управляващи неотложно стопираха единия от полет за Дубай, преди даже да излети, и разпоредиха вторият аероплан да се върне.

Докато първият аероплан се насочваше към пистата, водачът му осведоми пасажерите за механически проблем с машинатна и принудителноно връщане на паркинг. Пътниците бяха помолени да слязат с багажа си, до момента в който управляващите направиха подробен претършуване на пасажери един по един, без да открият нищо съмнително. Истинската причина за инспекцията обаче не беше обявена на пасажерите. Полетът беше тестван от членове на гръцката работа за битка с тероризма и гръцкото разузнаване и пасажерите още веднъж се качиха на самолета. След три часа забавяне самолетът получи позволение за политане.

Вторият полет за Ню Йорк към този момент е бил над Малта, когато управляващите предизвестили водача, че измежду пасажерите може да има съмнително лице от арабски генезис. Франция и Италия отхвърлиха да разрешат на самолета да кацне на някое от техните летища и самолетът трябваше да се върне в Атина. Според информацията НАТО е наредила излитането на два бойни самолета, които да ескортират този полет на „ Емирейтс ”. 

Самолетът се върнал на интернационалното летище в Атина Елефтериос Венизелос, ескортиран от два изтребителя F-16 Block52+. Самолетите са летели извънредно над морето, защото при положение на тероризъм те не би трябвало да летят над градове, отбелязва порталът. Започнала е инспекция на лайнера и пасажерите в него. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР