Пол Александър - Човекът с железния бял дроб почина на

...
Пол Александър - Човекът с железния бял дроб почина на
Коментари Харесай

Почина мъжът, който живя над 70 години в машина с железен бял дроб ВИДЕО

Пол Александър - " Човекът с стоманения бял дроб " умря на 78-годишна възраст. Той се заразява с вирусната болест полиомиелит през лятото на 1952 година, когато е на шест години, и остава неподвижен от врата надолу. Откаран е в болница в Тексас, където се разсънва в железен цилиндър. Там прекарва и остатъка от живота си.

На страницата му в GoFundMe уредникът на дарителската акция Кристофър Улмър разгласява обновена информация: „ Пол Александър - " Човекът с стоманения бял дроб ", умря в понеделник, откакто живя повече от 70 години в стоманен бял дроб ”.

" През това време Пол завършва колеж, става юрист и журналист. Историята му обиколи целия свят. Той беше необикновен образец за подражателство, който ще продължи да се помни ", добави Улмър.

Paul Alexander - `The Man in the Iron Lung` - dies after 70 years living in tank
— Noelia Belén Izarza???????????????? (@myteks)
Александър е могъл да напуща стоманения си бял дроб за по няколко часа дневно, откакто се научил да диша. Използвал е пластмасова сламка с прикрепена към нея химикалка, с цел да написа на компютър. Така съумява да пресъздаде историята на живота си в книга, озаглавена: " Три минути за едно куче ".

Съобщава се, че положението му се е влошило през последните години, като е получил непрекъсната респираторна зараза и болки в краката при всяко придвижване.

В изявление за The Guardian през април 2020 година Александър споделя за страховете си по време на Коронавирус пандемията, съобщи Нова. " Ситуацията наподобява тъкмо по този начин, както беше при епидемията от полиомиелит в Съединени американски щати през 50-те години на предишния век. Странно е и ме плаши ", споделя Пол.

Александър си спомня и за реакциите на хората, които са го виждали. " Не можете да повярвате какъв брой доста хора са влизали в адвокатската ми адвокатска фирма,  виждат стоманения ми бял дроб и питат: " Какво е това? " Аз им откликвам: " Това е стоманен бял дроб. Диша вместо мен ", споделя той през 2020 година в изявление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР