Покупка на линейка с оборудване за новородени – това е

...
Покупка на линейка с оборудване за новородени – това е
Коментари Харесай

Новата кауза на „Дари капачка“ в Бургас – реанимобил с оборудване за бебета

Покупка на кола за спешна помощ с съоръжение за новородени – това е идната идея на акцията „ Дари капачка – избави живот “. След като за по-малко от година акцията събра средствата за покупка на нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, уредниците сложиха нова цел – да обезпечат реанимобил. Той ще се употребява за превозване на бебета и дребни деца – пациенти на Бургаската болница.

„ Тук вършим всичко, на което сме способни, с цел да спасим живота на новородените. Но от време на време нашите сили не са задоволителни и се постанова да транспортираме бебета до София – за незабавни животоспасяващи интервенции. Това лято, в 40-градусовите температури, се наложи да возим бебе на 3 дни в остаряла кола за спешна помощ без климатик, когато всеки спомагателен градус усилва риска за живота на детето “, описа доктор Стилияна Томова, шеф на Отделението по неонатология.

В момента в България има единствено два реанимобила, оборудвани за транспорт на дребни пациенти, като и двата са в София. Линейките на болничното заведение са остарели и изискванията в тях не са удобни за дребните бебета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР