Покрай ръста на заразите в Германия – 183,7 на 100

...
Покрай ръста на заразите в Германия – 183,7 на 100
Коментари Харесай

Германия: Без локдаун, но с по-строги мерки срещу коронавируса

Покрай растежа на болестите в Германия – 183,7 на 100 000 души в границите на седмица, се чуват от ден на ден апели за стягане на разпоредбите за битка с ковид. Председателят на Федералната лекарска камара Клаус Райнхард се разгласи за доста разширение на условието към хората да са имунизирани или преболедували – да вземем за пример при визитата на заведения за хранене, всеобщи прояви или кина. В краен случай биха били нужни даже ограничения от вида на локдаун за неимунизираните:

„ Това би било целесъобразно, в случай че желаеме да сме сигурни, че ще има задоволителен брой кревати в лечебните заведения. Следва да се има поради, че най-много неимунизираните са тези, които имат потребност от стационарно лекуване в клиниките заради тежко протичане на болестта “, споделя Райнхард.

Здравният специалист на Социалдемократическата партия Карл Лаутербах упорства, че е най-добре условието да се позволяват единствено ваксинирани или преболедували „ във всички сфери на публичния живот, с изключение на в магазините за хранителни артикули, аптеките и дрогериите “.

На работа - единствено след имунизация или тест?  

Федералната провинция Саксония е първата, която от понеделник вкарва всеобщо и наложително условието „ имунизиран или преболедувал “ в редица сфери – за достъп в заведенията на закрито, нощните заведения, културните институции и местата за превозване на свободното време. В Австрия това условие бе въведено в народен мащаб от петък.

Освен това Клаус Райнхард е на мнение, че работните места би трябвало да станат по-сигурни. „ Това значи да си имунизиран, преболедувал или тестван “. Той приканва политиците да работят и да наложат ясни правила, с цел да се пресекат веригите на болестта.

Привърженик на по-строгите правила на работното място е и баварският министър председател Маркус Зьодер: „ Има потребност от наложително въвеждане на условието „ имунизиран, преболедувал или тестван “ на работните места в цяла Германия. А работодателите би трябвало да имат правото да питат и ревизират дали чиновниците им са ваксинирани или тествани “.

Същевременно лекарите в Германия упорстват и за доста разширение на бързите проби за Ковид и измежду ваксинираните. „ Колкото повече стават случаите на новозаразените, толкоз по-необходимо е наред с неимунизираните да се тестват и имунизираните “, споделя председателката на Федералния съюз на лекарите от публичния бранш Уте Тайхерт. Тя акцентира, че ваксинирането и тестването са две радикално разнообразни неща и пледира „ досегашната фактическа равнопоставеност на имунизирани, преболедували и тествани “ да се премисли.

Търговците на дребно и гастрономията също приканват бързите безвъзмездни проби да бъдат въведени още веднъж. “Тестовете за короновирус би трябвало още веднъж да могат да се вършат гратис, другояче просто става прекомерно огромен рискът мнозина да решат да избегнат разноските, а в случай че са заболели без признаци, да заразяват други хора “, споделя шефът на Германския търговски съюз HDE Щефан Гент.

От 11 октомври насам за множеството хора в Германия тестванията за ковид не са към този момент безвъзмездни. Тази стъпка бе подхваната с аргумента, че съществуват задоволително благоприятни условия за имунизация. Баварският министър председател Зьодер пледира в този момент бързите проби още веднъж да бъдат разполагаем гратис, а и предлага разширението на бустерните ваксини за цялото население. „ Поставянето на бустерна доза би трябвало да е допустимо за всеки, който желае и има потребност. Би било от изгода, в случай че Постоянната имунизационна комисия излезе с рекомендацията за всеобщо слагане на подсилваща доза с ваксина “, съобщи Зьодер.

Задължителна имунизация за личния състав в лечебните заведения и старческите домове?  

Дебатите за наложителна всеобща имунизация също пламнаха още веднъж. Членът на Германския етичен съвет Волфрам Хен е „ за “ въвеждането в народен мащаб на наложителна имунизация за болногледачите. Тестването не би могло да замести имунизацията, а единствено да я добави. Волфрам Хен отбелязва и това, че сходно обвързване към този момент съществува във Франция и Италия, без да е довело до рецесия и дефицит на личен състав.

 

Източник :
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР