Покрай емоциите от изборите, резултатите от тях и разбивките как

...
Покрай емоциите от изборите, резултатите от тях и разбивките как
Коментари Харесай

Знаете ли кои са поколенията X, Y, Z и бейби бумърите?

Покрай страстите от изборите, резултатите от тях и разбивките по какъв начин гласоподават другите генерации ще ви представим една забавна публикация.
Всяко потомство има разнообразни условия, разбирания и метод на живот. Разликите сред поколенията сигурно въздействат и върху стопанската система, защото всяко потомство съставлява избран % от работната мощ на страната.
Национално представително проучване на  от 2019 година демонстрира, че 72% от популацията на България попада в следните 4 генерации:
- Поколение Z – 9% от популацията на страната, хора, родени сред 1996 и 2009;
- Поколение Y (известно още като милениал*), 20% от популацията, родени в интервала 1980-1995;
- Поколение X , 22%, родени сред 1965 и 1979;
- Поколение Бейби бумъри , 21% от популацията, родени сред 1946 и 1964.
Изречението, което може да опише в себе си поколението на Бейби бумърите, е „ Ще работя до дъно! “. Те са и минимум претенциозни от 4-те изброени, само че в това време са и най-осигурени от позиция на имущество. 96% от тях имат недвижимо имущество, а 20% имат втори парцел. 62% от тях икономисват, а 68% считат че финансовата осигуреност след пенсионирането е персонална отговорност.
Поколението на бейби бумърите се оправя единствено с ръководство на средства си (69%), насочени са към предприемачество, имат личен дом, а огромна част от тях и личен бизнес. Те заплащат сметките си в точния момент и отделят средства за времето, когато към този момент няма да работят.
 Една прабаба към новите генерации: Щастието е духовна категория Една прабаба към новите генерации: Щастието е духовна категория
Този уикенд взех решение да посетя 83-годишната си прабаба в Бобов дол. След като отнесох сериозна рецензия за скъсаните ми дънки и слабото ми...
Половината от тях считат, че здравето е първостепенна инвестиция, а 57% имат цялостно доверие на лекаря си. Придържат се към сезонни плодове и зеленчуци (67%) и прясно приготвена храна (63%). Хобитата им са свързани главно с градинарство, пътувания в чужбина, почивки, събирания и гледане на телевизия.

Поколението X се характеризира главно с това, че хората от него се усещат по-млади от биологическата си възраст. В същото време болшинството (65%) не вършат сметка за разноските си за здраве, а съвсем половината (46%) пушат всекидневно. Придържат се към прясно приготвена храна (52%). От тях единствено 18% имат спестовни влогове, а за 34% пътуванията със фамилията са главен приоритет.

Поколението Y, известни още като милениал, са на правилото „ Аз заслужавам! “. Според данните на Ноема те главно отхвърлят традициите, имат високо самочувствие и обичат да са в центъра на вниманието. Ценят технологиите, а болшинството (66%) се интересуват от проблемите на човечеството. В същото време те ценят повече взаимоотношенията пред парите и за тях е по-важно по какъв начин са прекарали времето си, а не какъв брой пари изкарват. Огромното болшинство от тези хора (84%) харесват динамичните действия, повече от половината (53%) пътуват непрекъснато, а 60% харесват задграничните храни. Схващането им за парите се показва в изречението „ Парите са, с цел да се харчат! “
 Жените на Прехода, за които няма отмора Жените на Прехода, за които няма отмора
Жена на забележима възраст 60-65 година, която бута бебешка количка и води за ръка...майка си. Това не е произведение на някой занаятчия на сюрре...

Поколението Z обича фразата „ Бъди смяната! “ Те са изобретателни и предприемчиви, търсят задоволство в работата си и сортират деликатно храната си. Смятат, че са виновни за своя живот и здраве – 72% от тях спортуват постоянно, 71% сортират храната си деликатно. В същото време повече от половината мечтаят за личен бизнес и връх в кариерата си (съответно 63 и 67%).
Спокойно може да се каже, че това е поколението, пристрастено към интернет и технологиите – 99% от тях сърфират в Мрежата всеки ден, а 78% декларират, че не могат и ден без смарт телефон. Огромната част от тях са пристрастени към извършването на покупки. Половината (51%) изясняват, че известните лица въздействат върху мнението им за покупка на даден артикул, 63% настояват, че всевъзможен тип извършване на покупки им доставя наслаждение, 57% купуват неща, от които не се нуждаят, а 50% обичат да са в крайник с последните фешън трендове.

източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР