Поколения военни и цивилни специалисти превърнаха Военномедицинска академия в национална

...
Поколения военни и цивилни специалисти превърнаха Военномедицинска академия в национална
Коментари Харесай

Президентът: Поколения специалисти превърнаха ВМА в национална институция

Поколения военни и цивилни експерти трансфораха Военномедицинска академия в национална институция, в която има визия, цели, ред и отговорност. Това сподели президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в словото си във връзка 128-ата годишнина от основаването на Военномедицинска академия /ВМА/. Президентът взе участие в Тържественото заседание на персоналния състав на академията.

В здравната ни система има редица неуредици, постоянно и безсърдечие, само че от ден на ден хора имат религия във ВМА, тъй като тук здравето е висша полезност и вие го потвърждавате с вашите дейности всеки ден, съобщи президентът. По думите му триумфите на академията се дължат най-много на експертите, които работят в нея, и им благодари за това, че не просто връщат здравето и живота на хиляди българи. С това, което вършиме, и метода по който го вършиме, вие връщате вярата ни за бъдещето на нашата нация, акцентира Румен Радев, представен от президентската пресслужба.

Държавният глава оцени високо работата на ВМА през годините. „ За всички тези години, от моите персонални наблюдения, пред очите ми се сменяха оборудването, изискванията, хората, само че едно оставаше непроменено – духът на ВМА, отдадеността, дългът и призванието към пациента, към българските жители и към България. Точно този дух е ключът към триумфите, които постигате през днешния ден “, уточни президентът Румен Радев. По думите му академията се употребява с потвърден престиж и в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР