Покер е не просто игра на карти, в която целта

...
Покер е не просто игра на карти, в която целта
Коментари Харесай

Историята на Покер играта


Покер е не просто игра на карти, в която задачата е да спечелиш притежавайки мощна ръка! Да, да имаш мощна ръка напълно не е задоволително. Превърнала се в национална игра в Съединени американски щати, покер изисква цялостен прочувствен и физически надзор. Веднага в съзнанието ни излиза сцена от някоя Холивудска продукция, в която играчи с ледено леден тип се пробват да заблудят съперника за победа.

Не просто продобиване на пари. Разбира се вложени в играта, само че вътрешното чувство откакто си надиграл съперника (било то с блъф и така нататък ) не може да бъде оценено.

Разбира се във филмите, краят съвсем постоянно приключва с мъжка, да кажем, препирня точно поради засегнато мъжко его! Да, това е Мъжка игра и апелирам всички практикуващи играта дами да ме извинят.

История през вековете

Всички вълшебен игри от хазартен вид, запазили се през вековете са с неакуратен или недоказуем генезис. не е изключение! Твърде се, че в миналото персите са играли доста сходна игра наречена Ас Нас. Играела се от 4-ма индивида с по 5 карти, като играчът с най-силни карти е печелил залозите. Друга, не по-малко забавна е историята за китайския император Муцунг, който играел домино карти със брачната половинка си. Тук си задаваме въпроса, какво ли е възприятието да „ блъфираш “ Императора....? Но, да се върнем на Ас Нас. Прието e, че кръстоносните походи придвижват играта в Европа, като съгласно географското състояние се развиват разнообразни разновидности. В Испания и Италия се практикувала игра наречена Primero. Игра от три карти със залози, наподобяваща също по този начин и актуалната игра позната в нашите географски ширини като Свара. Френският вид Poque (стар френски глагол значещ залагам) и немският Pochen стават доста известни през 17-18 век.

Златната тресчица придвижва играта през океана. Преминала веднъж от другата страна на океана, Покер бързо печели благосклонности. Френското колониално преселение в Ню Орлиънс се счита, като начало на развиването и Английският артист Джоузеф Кроуел през 1829 година споделя по какъв начин 4 души играят с тесте от 20 карти и залагат на картите, които държат, което го прави първият човек документирал съществуването на Покер. Джонатан Грийн наименуван „ бащата “ на Покер, през 1834 година разказва разпоредбите на играта, която се играела по плавателните съдове на Мисисипи. Величествената река играе основна роля за разпространяването на Покер в цяла Северна Америка.  



Реализация на Покер в наши дни

Огромният интерес и непрекъснато растящият брой на искащите да играят, трансформира покер в „ Хегемона “ на хазартната промишленост. Въпреки голямото многообразие на типовете покер игри, два от тях доста се отличават, като най-предпочитани. Не е нужно да си експерт, с цел да се досетиш. Да, приказваме за Texas Holdem Poker и Omaha. Това са първенците покорили целия свят.

През 1973 година в Лас Вегас се осъществя първото телевизионно Покер събитие на национално равнище. Така се започва нов сегмент в промишлеността и даже някои от тези събития са се запазили и са гледани до през днешния ден.

Развитието на технологиите и неспиращият интерес към играта води и до неизбежното. През 1998г. започва първата онлайн покер зала, която открехва вратата към просперитетното бъдеще на

Ще се спрем на някои разлики сред офлайн (физическо присъствие) и онлайн покер, осъществявани през днешния ден. Играещите онлайн са показани чрез Аватар (снимка и т.н.), което прави невероятно да наблюдаваш съперника, неговите реакции, жестове и държание на съперниците. Всеки сблъсквал се играта знае, че опитните играчи съумяват да уловят всеки жест или нервно трептене на съперника и могат да „ подушат “ по кое време се блъфира от километри. Това е в огромен плюс за начинаещи и неопитни играчи.

Разбъркването и раздаването на картите, както и вземането на решения във физическо Казино се прави постепенно и тромаво, до момента в който в онлайн платформите за същия интервал от време може да изиграеш няколко пъти повече игри, което дава по огромен късмет да спечелиш (разбира се и да загубиш по-бързо). Предимството на онлайн платформата се акцентира и с обстоятелството, че онлайн можеш да играеш на няколко маси, което е невероятно да се случи физически.  



Няма потребност, само че въпреки всичко ще го отбележим. Без значение какво електронно устройство ще използваш (покритието е на всякакви), опцията да играеш когато и където си поискаш с съвсем безпределно многообразие от игри, се дава единствено от онлайн платформите. Всеки може и самичък да се досети за рестриктивните мерки и неудобствата на физическите зали. Все отново би трябвало да се подчертае, че плюсът от физическото чувство на съперниците, беседите, закачките и най-много „ Блъф “ моментите, не могат да се пресъздадат с такава мощ на онлайн платформите.

В интернет, играчите могат да употребяват разнообразни стратегии подпомагащи за тактиката на игра. С просто око се вижда програмен продукт, който пресмята в процентно отношение възможностите ти за победа. Някои от платформите събират информация за играчите. Това подкрепя да анализираш и намериш слаби места както в твоята по този начин и в тактиката и метода на игра на съперника.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР