Покъртителната драма Чернобил“ бе отличена с най-много номинации в категорията

...
Покъртителната драма Чернобил“ бе отличена с най-много номинации в категорията
Коментари Харесай

Сериалът „Чернобил“ с 19 номинации за „Еми“

Покъртителната драма „ Чернобил “ бе отличена с най-вече номинации в категорията за лимитиран сериал за телевизионните награди „ Еми “, написа Cinefish.

``
реклама

Новото шоу, което е копродукция сред HBO и Sky Atlantic, ще се бори за статуетките в 19 категории. Така то се трансформира в третото по брой на номинации шоу тази година след „ Игра на тронове “ и „ The Marvelous Mrs Maisel “.

В категорията за лимитиран сериал „ Чернобил “ ще се конкурира с „ Escape At Dannemora “, „ Fosse/Verdon “, „ Отворени рани “ и „ When They See Us “. Джаред Харис е номиниран за основна мъжка роля, а Емили Уотсън и Стелан Скарсгард са номинирани за поддържащите си функции. Сред останалите номинации в по-важните категории са тези за постановка, сюжет, дизайн на продукция, грим и прически и операторско майсторство.

Продуциран от Джейн Фитърстоун и основан от Крейк Мейзин, новият сериал провокира нечуван интерес. От HBO се похвалиха, че той е бил гледан от 8 милиона фенове по време на излъчването му сред 6 май и 3 юни. Рейтингът му е по-висок от този на сериала с Ейми Адамс „ Отворени рани “, като само го изпреварва другият обсъждан сериал на канала – вторият сезон на „ Големите дребни неистини “.  

Според Sky излъчването на „ Чернобил “ във Англия се радва на третия по мощ рейтинг за истинска драма, а единствено първият му епизод е бил гледан от 1,7 милиона фенове.

Иначе „ Игра на тронове “ счупи всички върхове, откакто бе отличен с 32 номинации за 71-вите награди „ Еми “. Кит Харингтън и Емилия Кларк ще се борят за статуетки като артист и актриса в основна роля, а Питър Динклидж още веднъж се включва в конкуренцията за поддържащ артист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР