Поканата на Бойко Борисов към Румен Радев за участие в

...
Поканата на Бойко Борисов към Румен Радев за участие в
Коментари Харесай

Радев отби поканата на Борисов да назначава министри в новия кабинет

Поканата на Бойко Борисов към Румен Радев за присъединяване в бъдещото постоянно ръководство посредством министри беше отклонена в неприсъствен отговор от президентската администрация.

" Президентът е виновен за провеждането на консултациите с парламентарните групи и за връчването на проучвателни мандати за съставянето на кабинет. Подкрепа за образуването на постоянно държавно управление следва да се търси от мандатоносителя измежду останалите парламентарно показани партии ", се споделя в позиция на " Дондуков " 2, която Българска национална телевизия популяризира.

" Президентът носи отговорност за назначението на длъжностен кабинет, единствено когато Народното събрание не е в положение да излъчи постоянно държавно управление ", написа още в известието на екипа на Радев.

Реакцията им пристигна часове, откакто Борисов непосредствено предложения Румен Радев да взе участие в договаряния за нов кабинет, тъй като " той е най-дълго управлявалият като министър председател след мен ".

Предложението му включваше даже алтернатива за назначение на съответни министри по рекомендация на Радев, чийто финален длъжностен кабинет работи без спиране от август 2022.

Борисов направи и следващ поклон към Радев, като твърдо отхвърли вид да поддържа искане за импийчмънт на президента, който бил " единствената институция, поради която страната не се е разпаднала ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР