Покачващите се летни температури в Южна Европа могат да донесат

...
Покачващите се летни температури в Южна Европа могат да донесат
Коментари Харесай

Европейската туристическа комисия: горещата вълна може да откаже туристите от някои дестинации, но България ще е сред търсените

Покачващите се летни температури в Южна Европа могат да донесат смяна в туристическите привички. За да избегнат рисковите горещини доста туристи може да избират по-хладни дестинации или да вървят на отмора напролет или есента, предвиждат специалисти.

Според данни на Европейската туристическа комисия (ETC) броят на хората, които се считат да пътуват до средиземноморския район в интервала юни до ноември, към този момент е намалял с 10% спрямо предходната година, представено от Reuters. Междувременно се следи скок в интереса към дестинации като Чехия, Дания, Ирландия и България.

" Очакваме, че метеорологичните условия в бъдеще ще окажат по-голямо въздействие върху избора на пасажерите в Европа ", сподели Мигел Санс, началник на ETC.

Според Комисията 7,6% от пътуващите считат рисковите метеорологични феномени за главно терзание при пътувания сред юни и ноември.

Пътуванията се възродиха това лято, след години на пандемични ограничавания, а туристическите компании декларират, че жегата към момента не е предизвикала доста анулирания.

Това обаче може да се промени - горещите талази стават все по-големи. Според метеоролози температурите през идната седмица може да надминат настоящия връх на Европа от 48,8 градуса по Целзий, който е измерен в подложен в Сицилия през август 2021 година

Министерството на околната среда на Италия пък предизвести тази година, че задграничните туристи ще пътуват повече напролет и есента и ще избират по-хладни дестинации.

Междувременно гръцките управляващи затварят за визити Акропола през най-горещата част от деня, с цел да се избегнат неприятни произшествия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР