Пожизнени парични възнаграждения за българи с особени заслуги към българската

...
Пожизнени парични възнаграждения за българи с особени заслуги към българската
Коментари Харесай

Пожизнени парични възнаграждания ще получават 133 български творци

Пожизнени парични хонорари за българи с особени заслуги към българската просвета гласоподаваха депутатите. Точката бе вкарана по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, съобщи кореспондент на " Фокус "

Проектът на решение бе импортиран по-рано тази седмица от Бойко Борисов, Тома Биков и Деница Сачева. 

В предлагането е записано, че паричните хонорари се отпускат на български артисти за изключителните им достижения в региона на културата. 

С решението на Народното събрание възнагражденията се разделят на два типа. Първата катеогрия е за създатели, които ще получават хонорари в размер на 500 лв. всеки месец, а втората за създателите, които ще получават по 350 лв. ежемесечно. 

В първата категория попадат Богдана Карадочева, Величко Маринов, Васил Найденов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, братя Аргирови и други. 

Във втората категория попадат Никола Динев, Иван Бояджиев, Иван Тенев, Кирил Бойчев, Ангел Попов и други.

В претекстовете към текста е записано, че с това решение се цели отплата на всички (бел. от ред. - музиканти, реализатори и механически екип), работили и упражнявали специалността си като щатни чиновници на Държавно обединение " Музика ", за които е открито липса публични документи по отношение на липса на трудов стаж в държавните архиви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР