Първа копка за изграждането на довеждащ водопровод към новите водоизточници

...
</TD
>Първа копка за изграждането на довеждащ водопровод към новите водоизточници
Коментари Харесай

В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод

Първа копка за построяването на довеждащ тръбопровод към новите водоизточници на Брестовица беше направена публично от шефа на ВиК Пловдив инж. и кметът на община " Родопи ". Проектът е финансиран от " Български ВиК холдинг " ЕАД, предава Plovdiv24.bg .

" С осигуреното финансиране от " Български ВиК холдинг " страната извършва своята съществена задача да обезпечи средства за построяването на този тръбопровод. Ние поемаме отговорност и ангажимент това нещо да се случи в най-кратки периоди и да бъде изпълнено качествено и колкото може по-малко негативи за жителите на село Брестовица толкоз по-добре " - означи инж. Гълъбов.

Довеждащият тръбопровод ще свърже Помпена станция " Брестовица 2 " и Помпена станция " Брестовица 3 ". Предстои построяването и на бункерна помпена станция, което е напълно ново водовземане за селото. Вече са направени сондажите, чака се всеки миг издаването на строително позволение, като " ВиК " Пловдив със лични сили ще направи тези уреди.

В развой на създаване е пречиствателната станция и следва завършването и стартирането й в употреба. По този метод ще бъде обезпечена чиста вода за Брестовица до времето, когато ще е изцяло готово новото водоснабдяване. 

" С общи старания - на " Български ВиК холдинг " и локалната власт, считам, че ще доведем до сполучлив край това огромно начинание. , тъй като ще има и сложни моменти както за тях, по този начин за изпълнителите, за нас и за господин Михайлов (б.а. - кметът на община " Родопи " ), само че би трябвало да ги преодолеем " - съобщи шефът на водното сдружение.

до водоемите и ПС " Брестовица 3 ". Има обезпечени средства и за другата част от довеждащия тръбопровод - от водовземните уреди до ПС " Брестовица 2 ". По този метод ще се затвори цялото трасе на довеждащи водопроводи от водовземните уреди до водоемите на селото, т.е. по този начин наречената " Висока зона ". Особеност на обитаемото място е, че има комплицирано водоснабдяване, с три подема, което е рядко срещано в България. Затова и инвестицията е много огромна. 

" В лицето на " Български ВиК холдинг " имаме поддръжка за построяването на тази мрежа и се надявам по същия метод и за разпределителната мрежа на Брестовица да бъдат обезпечени средства " - добави Гълъбов.

Високата зона на Брестовица, която е обществена общинска благосъстоятелност, е ангажимент на община Родопи да обезпечи финансиране за построяването й.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР