Пожарникарят инспектор Свилен Рачев е героят на град Борово.С бързата

...
Пожарникарят инспектор Свилен Рачев е героят на град Борово.С бързата
Коментари Харесай

Героят на Борово! Спаси града от взрив

Пожарникарят контрольор Свилен Рачев е героят на град Борово.

С бързата си и смела реакция той избави града от взривяването на 16 цистерни, цялостни с газ пропан-бутан и предотврати голяма покруса, унищожила стотици човешки ориси след гърмежа на гара Хитрино.

Свилен Рачев е пожарникар от близо 30 години и е минал през съвсем всички стъпала на специалността.

" Това ми е работата, фамилията ми е привикнало, че тя е обвързвана с опасности ", сподели пожарникарят пред Нова тв. " В системата съм от доста години и не се изненадват като ми позвъни телефонът вечер и потегли към място на случай ", изясни контрольор Рачев.

Той си е бил у дома, когато е получил сигнал от сътрудниците си за произшествието. Отправил се е незабавно към мястото, а до момента в който пътува е бил в непрекъсната връзка с екипа. " Бях квалифициран какво да чакам. Изтичане на газ от цистерна и взетите ограничения от сътрудниците ми и образуваният щаб в общината. Щом стигнах направих оглед, желаех да се убедя, че ограниченията са в действителност изпълнени ", описа той.

Според него техническа неточност при затварянето на крана е повода за случая с приключване на газ от цистерна на гарата в Борово.

Не е толкоз сериозен течът, че да се приказва за обгазяване на града, изясни контрольор Рачев. От 2002 до 2006 година той е към ведомствената работа към жп превоза и всеки ден се е сблъсквал с проблеми в железниците. " Опитът си споделя думата, имах повече познания по въпроса ", прибавя той.

Наследил е специалността от татко си, който също е бил пожарникар.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР