Пожарникари и полицаи излизат на национален протест, а причината е

...
Пожарникари и полицаи излизат на национален протест, а причината е
Коментари Харесай

Полицаите пак искат над 20% върху заплатите, излизат на протест

Пожарникари и служители на реда излизат на народен митинг, а повода е избраният бюджет за Министерство на вътрешните работи, както и плануваните промени в бранша. Това описа тази заран пред Нова телевизия Валентин Попов, началник на най-големия профсъюз - СФСМВР.

Според медии протестните дейности през днешния ден са почнали от Русе. Пожарникари в града включиха звуковата сигнализация на противопожарните коли в символ на митинг. Планирани са най-малко два районни митинга, като има плануван подобен и за София тази неделя.

" Основната причина за плануваните протестни дейности е бюджетната рамка за 2022 година. Според нас този план не дава отговор на няколко неща. Едно от тях е, че не виждаме задоволително естествена политика, обвързвана с приходите в Министерство на вътрешните работи.

Факт е, че отпреди две години породи доста сериозна диспропорционалност сред възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и на някои други организации в бранш " Сигурност ". За да се ликвидира тази диспропорционалност и с цел да не изоставаме от към този момент галопиращата инфлация, 20-те % нарастване на възнагражденията в Министерство на вътрешните работи, които ние желаеме са малко. Те би трябвало да са над 20% ", изясни Валентин Попов пред Нова телевизия.

По думите му при този вид на бюджет, смяна на политиката във връзка с Министерство на вътрешните работи нямало.

Исканията на синдиката бяха обстойно разказани през вчерашния ден на фейсбук страницата му:



" До огромна степен казусът е информационен ", сподели през днешния ден Попов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР