Пожарникар от службата в Горна Оряховица успя сам да възстанови

...
Пожарникар от службата в Горна Оряховица успя сам да възстанови
Коментари Харесай

Огнеборец ремонтира сам най-важния пожарен автомобил в службата си

Пожарникар от службата в Горна Оряховица съумя самичък да възвърне най-стария пожарникарски автомобил. Николай Мяшков се захванал с ремонта на остарялата чешка машина, защото станало ясно, че пари за ремонт няма и машината ще бъде забравена в двора на пожарната. Огнеборецът споделя, че той и сътрудниците му отговорят за две общини и 18 села, и на терен са изгубени без този автомобил, който единствен може да придвижва осем тона вода.

Гара Горна Оряховица, Горна Оряховица

Николай Мяшков споделя, че той и този 30-годишен пожарен автомобил имат съвсем идентичен стаж в службата в Горна Оряховица. Спомня си по какъв начин преди време дошъл чисто нов и трябвало да служи на великотърновските пожарникари. Таванът на гаража им обаче бил невисок и опирал и по тази причина го изпратили на сътрудниците си в Горна Оряховица.
Николай Мяшков – пожарникар: Откакто съм почнал работа, до преди да дойдат двата нови автомобила, този автомобил излизаше безусловно за всичко. Когато пристигнаха новите коли стартира да извършва ролята на водоноска, да подвозва вода на двата нови автомобила.
Тъй като събира най-вече вода, пожарникарите описват, че разчитат на терен главно на него, макар годините му, изключително в селата, където пожарни кранове няма.
Никола Йорданов – пожарникар: Знаете ли, някой път като се наложи да отидем на някоя къща, водоснабдяването в селата е доста мъчно и това е нашият незаместим автомобил.
Преди няколко месеца обаче съединителят му се развалил и тъй като ремонтът му коствал доста пари, два месеца стоял с неразбираема орис в двора на пожарната работа.
Никола Йорданов – пожарникар: Като схванаха началниците, че ще отидат доста пари за ремонта му, Никито сподели – Няма ужасно, аз ще го поправям за моя сметка всичко.Николай Мяшков – пожарникар: Аз по специалност съм авто механик. Нашата промяна, която е сега, взехме решение, изрязахме една дупка на ламарината и от там разглобих автомобила, изобщо не е било мъчно.
За да върне на бойния ѝ пост остарялата чешка машина, Николай употребявал цялото си свободно време сред дежурствата. Споделя обаче, че с изключение на поради нуждата от този автомобил на терен, има и друга причина, която го предиздвикала да се захване с ремонта.
Николай Мяшков – пожарникар: С него като отидем, никакви проблеми нямаме. На всички чиновници в нашата счита това си ни е тръпката.
Заради постъпката си Николай Мяшков получил премия от шефа на националната пожарна основен комисар Никола Николов, само че споделя, че за него надалеч по-важно е признанието и на сътрудниците му, и сигурността им, когато тръгнат да избавят човешки животи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР