Пожарната във Враца обяви конкурс за счетоводител, научи агенция BulNews.

...
Пожарната във Враца обяви конкурс за счетоводител, научи агенция BulNews.
Коментари Харесай

Пожарната във Враца си търси счетоводител

Пожарната във Враца разгласи конкурс за счетоводител, научи организация BulNews.
Вижте цялостния текст на обявата:

ОБЯВЛЕНИЕ
На съображение член 10а, алинея 2 от Закона за държавния чиновник, член 14, алинея 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност на държавни чиновници (НПКПМДСл) и заповед № 8121К-746/11.02.2022 година на министъра на вътрешните работи в качеството си на орган по назначение, разгласявам конкурс за заемане на 1 (една) вакантна служба "главен счетоводител "
в бранш "Административен “ към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Враца при Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи длъжностно равнище - 8, според Класификатора на длъжностите в администрацията, название на длъжностното равнище - експертно равнище 4.
1. Образователно-квалификационна степен - „ бакалавър “ по смисъла на член 42, алинея 1, т. 1, писмен знак „ б “ от Закона за висшето образование;
2. Област на висшето обучение - обществени, икономически и правни науки.
3. Професионално направление - стопанска система.
4. Професионален опит - 3 години или най-малък сан IV младши.
5. Да дават отговор на условията на член 18 от Закона за счетоводството.
6. Кандидатите да дават отговор на условията на член 7 от Закона за държавния чиновник (ЗДСл).
7. Да имат компютърна просветеност.
Българските жители, които са минали срочна работа в доброволния запас по член 59, алинея 1 от Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, се употребяват с преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация при реализирани равни крайни резултати от извършената процедура.
ІІ. Начин за осъществяване на състезанието:
1. Писмена разработка по тема „ Счетоводно отчитане в бюджетното предприятие; Инвентаризация на материалните активи; Изготвяне на финансови доклади в бюджетното дружество “.
2. Интервю.
III. Необходимите документи, които претендентите следва да показват за присъединяване в състезанието са:
1. Писмено заявление за присъединяване в състезанието по пример според Приложение № 3 към член 17, алинея 2 от Наредба за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност на държавни чиновници (НПКПМДСл) - по пример.
2. Декларация по член 17, алинея 3, т. 1 от НПКПМДСл - по пример.
3. Копие от документ за добита образователно-квалификационна степен и спомагателни квалификации. Когато дипломата за добито в Република България обучение е вписана в Регистъра на приключилите студенти и докторанти, в заявката се показват номер, дата и издател на дипломата, а в случай че документът за признание на добитото в чужбина обучение е вписан в регистрите за академично признание на Националния център за информация и документи, в заявката се показват номер, дата и издател на документа за признание, като копие на тапия не се ползва.
4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността и региона на професионалния опит.
5. Копие от други документи, свързани с условията за заемането на длъжността.
Кандидатите следва да имат поради събитията посочени в член 7, алинея 2 от ЗДСл, както и задължението им при класиране да показват нужните документи за изследване и издаване на позволение за достъп до класифицирана информация според ЗЗКИ и ППЗЗКИ.
Подаването на заявката и приложенията към него се прави персонално от всеки претендент или посредством прокурист. Документите може да се подават и по електронен път на електронен адрес:, като в този случай заявката и декларацията следва да бъдат подписани от претендента с електронен автограф.
Срокът за подаване на документите е 10 (десет) дневен от датата на издание на обявлението за състезанието /24 февруари/, на адрес: гр. София, ул. „ Пиротска “ № 171А, всеки работен ден в отдел „ Човешки запаси “ при Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи.
Телефон за информации и спомагателна информация - 02/9820799.
IV. Описание на длъжността, според длъжностната характерност:
- Организира, управлява, управлява и директно дава отговор и взе участие в реализирането на финансовата активност, счетоводната отчетност и вътрешния финансов надзор в качеството си на непосреден асистент по финансова линия на разпоредителя с бюджет;
- Подпомага управлението на разпоредителя с бюджет при законосъобразното разходване на средствата, за откриване на запаси, за попречване на разхищения и злоупотреби с парични средства и други активи;
- Отговаря за вярното и вярното всекидневно и от време на време отчитане на приходите и разходите;
- Изготвя и управлява вярното оформяне на документите, свързани с финансовата активност и срочното им представяне;
- Проверява всички показани документи, относими към съответното вдишване на задължение;
- Следи и подхваща ограничения за своевременното събиране на дължимите вземания;
- Отговаря, сформира и подписва доклади за ежемесечно, тримесечно и годишно осъществяване на бюджетите, информации и други сходни и срочното им показване на висшестоящия разпоредник с бюджет;
- Изготвя и обобщава поръчки за настоящи разноски, налози, заплати, компенсации и други и ги показва в ГДПБЗН - МВР;
- Изготвя мнения, докладни мемоари и други по избрани въпроси, свързани с финансовото застраховане активността на РДПБЗН, като предлага и разновидности за решения;
- Отговаря за своевременното показване на изискуемите данъчни документи;
- Организира, управлява, управлява и дава отговор за вярното използване на нормативните, поднормативните и вътрешноведомствените актове, уреждащи заплащането на труда на чиновниците в МВР;
- Подписва всички документи с финансов темперамент.
V. Граници (от-до) на заплатата, избрана за длъжността за степен 1: от 730 лв. до 1850 лв., според Наредба за заплатите на чиновниците в държавната администрация (НЗСДА).
При назначение на претендента спечелил състезанието, се дефинира съществена месечна заплата по Приложение 1 към НЗСДА и според Вътрешните правила за заплатите в Министерство на вътрешните работи.
VІ. Брой работни места, за които е разгласен конкурс за длъжността: 1 бр.
VIІ. Списъците и други известия по отношение на състезанието да бъдат обявявани на електронната страница на дирекция „ Човешки запаси “ - Министерство на вътрешните работи - в интернет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР