Пожарната в Сливен е с нов директор, съобщиха от полицията.

...
Пожарната в Сливен е с нов директор, съобщиха от полицията.
Коментари Харесай

Пожарната в Сливен е с нов директор

Пожарната в Сливен е с нов шеф, оповестиха от полицията.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов основен контрольор Денчо Чомаков , шеф на пожарната в Твърдица, поема поста шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Сливен.

Той бе показан публично през вчерашния ден от основен комисар Александър Джартов шеф на Главна дирекция „ ПБЗН ”-МВР. Чомаков заменя на поста комисар Владимир Демирев, който навършва 60 години и напуща системата на Министерство на вътрешните работи.
 ОД на МВР-Сливен
Чомаков има прослужени 33 години в Министерство на вътрешните работи, от които 23 години на управителна служба. След довеждане докрай на висшето си обучение във факултет " ПБЗН " на Академията на Министерство на вътрешните работи през 1990 година, поредно минава през всички изпълнителски длъжности в двете съществени посоки на активност в пожарната в Сливен: 3 години като контрольор на дежурна промяна и 5 години като контрольор в направление Държавен противопожарен надзор.

За положителната си и самоотвержена активност в направленията пожарогасителна и избавителна активност той е получавал голям брой благодарствени писма от потърпевши в пожари и при други катастрофи.

Активната му активност в направление Държавен противопожарен надзор, с изключение на всичко друго реализирано, му носи през 1997 година самопризнание на национално равнище със завоюваното ІІІ-то място в Националния конкурс „ Пожарникар на годината ” в направление „ Офицери, работещи в направление ДПК ”.

В края на 1999 година районното управление на пожарната се доверява на основен контрольор Чомаков и той е назначен за шеф на пожарната в Твърдица . На тази служба той се демонстрира като доста добър чиновник и началник от системата на " ПБЗН ".

Успява да построи отлични взаимоотношения, както с колектива на пожарната в Твърдица, по този начин и с управленията на ОД на МВР-Сливен и Районно управление-Твърдица, локалната власт, Държавно горско стопанство-Твърдица и представители на останалите държавни институции в района.

Утвърждава се като способен и можещ началник, ползващ се със забележителен престиж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР