Пожарната обстановка в района на националния парк Саксонска Швейцария в

...
Пожарната обстановка в района на националния парк Саксонска Швейцария в
Коментари Харесай

Горски пожар в германски природен парк продължава на бушува

Пожарната конюнктура в региона на националния парк " Саксонска Швейцария " в Източна Германия, където пламъците бушуват от последната седмица на юли, към момента не е овладяна, осведоми ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията остава напрегната. Дъждът през нощта оказа помощ малко, само че поривистият вятър основава проблеми ", съобщи в събота Ямина Бенамара от " Саксонска Швейцария ".

Около 600 пожарникари и 12 противопожарни хеликоптера към момента са заети с битката с джобовете от въглени надълбоко подземен, сподели тя. " Пожарът продължава да се движи на дълбочина до половин метър ", изясни Бенамара. 

Налага се с мъчителна и изтощителна работа повърхността да бъде разровена и по-късно да бъде щедро напоена с вода, сподели тя. В скалистия и стръмен терен не може да се употребява тежка техника или транспортни средства.

Районът на интервенцията към момента обгръща повърхност от към 150 хектара. Не се обрисува скорошно привършване на борбата против стихията, в случай че работата не бъде подкрепена от значителни превалявания. Само че съгласно Германската метеорологична работа не се чакат дъждове през цялата последваща седмица.

Пожарът избухна в Националния парк " Бохемска Швейцария " в Чехия, а по-късно се популяризира през границата към Националния парк " Саксонска Швейцария ". Според чешките управляващи на тяхна територия пожарът е под надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР