Пожарите в бразилския регион Амазония са се увеличили с 13

...
Пожарите в бразилския регион Амазония са се увеличили с 13
Коментари Харесай

Пожарите от началото на годината в горите на Амазония са най-сериозните от десетилетие

Пожарите в бразилския район Амазония са се нараснали с 13 % през първите девет месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната, демонстрират данните на организацията за галактически проучвания ИНПЕ, представени от Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

През септември спътниците са записали 32 017 огнища в най-голямата дъждовна гора в света, нарастване с 61 % в съпоставяне със същия месец на 2019 година

През август предходната година вилнеещите в Амазония пожари влязоха във водещите заглавия на новините по света и провокираха рецензии от страна на международни водачи като Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, че Бразилия не прави задоволително да опази дъждовните гори.

Във вторник претендентът за президент на Съединени американски щати от демократите Джо Байдън прикани за международна акция за набиране на 20 милиарда $ за прекъсване на обезлесяването и заплаши Бразилия с неуточнени "икономически последици ", в случай че "не спре да унищожава гората ".

Бразилският президент Жаир Болсонаро реагира остро на изявлението на Байдън с думите, че то съставлява "мерзка опасност " към суверенитета на Бразилия и е "ясен знак за пренебрежително отношение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР