Пожарите са най-възможните бедствия, които могат да се случат на

...
Пожарите са най-възможните бедствия, които могат да се случат на
Коментари Харесай

Доц. Георги Костов за пожарите: Нека харчим пари в превенция, а не да ги даваме за гасене

„ Пожарите са най-възможните бедствия, които могат да се случат на България, само че тяхното влияние не е толкоз ужасно, колкото едно земетресение. Това сподели профилът на оценка на риска от естествени бедствия, които неотдавна одобри Министерският съвет “.

Това разяснява доцент Георги Костов – учител в Лесотехнически университет и някогашен заместник-министър на земеделието по bTV=

„ Променя се климатът, човешкото държание, изоставя се с акомодацията на ръководството на тази процеси “, разяснява той за какво зачестяват пожарите.

„ За последните 10 години се направи доста в оборудването и в предварителната защита, само че това не е задоволително. Европа към този момент гледа доста съществено на тези процеси. До 2025 година тя одобри тактика, която гласи жертвите от горски пожари да станат 0, само че по тази причина са нужни ограничения “, счита доцентът.

„ Основните ограничения за развиване на предварителната защита, а тя може да се развива единствено въз основата на развиване на интегрирано ръководство на ландшафтите е да се основат устойчиви, издръжливи ландшафти. Така да бъдат подредени по урбанизирани зони, аграрни площи, горски територии, че даже да се случи запалване бързо да се реагира, без да има вреди “, сподели някогашният аграрни министър.

Според него без предварителна защита, гасенето е невероятно и по тази причина и по тази причина интегрираната подготовка би трябвало да включи всички ведомства, които имат отношение и добави: „ Фокусът е върху реакцията, а нашата става все по-добра спрямо минали години.

„ До 2010 година имахме по 100 хиляди декара изгорели площи, идващото десетилетие те падаха до 50 хиляди За тази година са 32 хиляди хектара, което демонстрира, че ще надминем последните трендове “, сподели още той.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се понижи горивното вещество, а точно там където са уязвими горите да бъдат обезопасени, да се стопанисват интензивно.

„ Нека харчим пари в предварителна защита, а не да ги даваме за гасене “, прикани той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР