Пожарът в землището на селата Изворище и Брястовец е локализиран

...
Пожарът в землището на селата Изворище и Брястовец е локализиран
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът край Изворище и Брястовец, има изпепелени къщи

Пожарът в землището на селата Изворище и Брястовец е локализиран на повърхност над 15 000 дка . Това оповестиха от пресцентъра на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Припомняме, че сигналът е получен. Той е бил за пожар в сухи треви и горски масив /смесена гора/ в землището на селата. Вследствие на мощния вятър пожарът се е увеличен доста бързо на огромен фронт.

На мястото на пожара са изпратени 14 пожарни автомобила от РДПБЗН-Бургас, РДПБЗН-Сливен и РДПБЗН-Ямбол. В с. Изворище са изгорели 5 къщи, от които една обитаема.

Гасителните действия не престават и през днешния ден .

През миналата нощ кметът на Бургас Димитър Николов заяви във Фейсбук: „ Силният вятър затруднява локализирането на пожара край Бургас. Гори огромна територия сред Миролюбово, Брястовец и Изворище. В помощ на бургаските огнеборци са и екипи от прилежащи райони.

Много хора декларират предпочитание да се включат като доброволци, само че на този стадий стихията мъчно може да се овладее с подръчни средства и с неекипирани уместно хора. Това може да сложи под риск самите тях.

Всички общински водоноски са на терен, само че в случай че има и компании, които разполагат с такива ще са от изгода! Призовавам ги да заявят готовността си да се включат на дежурните телефони на Община Бургас, пожарната или полицията!

Огнеборците са на крайник и вършат всичко допустимо да се оправят със стихията. Благодаря им, че още веднъж се борят с изключителна отдаденост!

Към този миг няма директна заплаха за обитаемоте места и обитаеми къщи. Три необитаеми сега постройки във вилна „ Сухото дере “ са обхванати от огъня.

За лятото това е осмият пожар в този регион! Това сигурно значи и човешка немарливост! Готови сме да реагираме при нужда от евакуация на хора. Полицията е в подготвеност, както и чиновниците на общината. Засега са евакуирани няколко индивида от вилната зона „ Сухото дере “ и от Изворище, чиито постройки са в непосредствена непосредственост до гората. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР