Пожарът на площадката за строителни отпадъци, намираща се в съседство

...
Пожарът на площадката за строителни отпадъци, намираща се в съседство
Коментари Харесай

След потушаването на пожара в Монтана: Няма замърсяване на въздуха

Пожарът на площадката за строителни боклуци, намираща се в съседство с районното хранилище за твърди битови боклуци край Монтана, е сподавен изцяло, заяви заместник-кметът на Монтана Диман Георгиев.



Борбата с огъня е траяла през цялата нощ и тази заран.



В нея са взели участие пет екипа на пожарната, техника на община Монтана – фадроми, багери, водоноски и камиони и екипи на полицията. В момента площадката се засипва с инертни материали, с цел да спре да дими, посочи Георгиев.
Площадката за строителни боклуци, намираща се до депото в землищата на селата от община Монтана Николово и Крапчане, е била подпалена съзнателно от хора, които са търсели там черни и цветни метали, заяви Диман Георгиев. Горели са хартиени боклуци, пластмаси, автомобилни гуми, стиропор, като това провокирало огромен дирек от черен дим, забелязващ се нощес от разнообразни точки в Монтана. Автоматичните станции за премерване на замърсявания на въздуха, ситуирани на две места в Монтана, не са отчели завишаване на стойностите на фини прахови частици в града, посочи зам.-кметът на Монтана. 
Областният шеф на Монтана Валери Димитров съобщи, че персонално е следил на място работата на екипите от другите служби, ангажирани в битката с огъня, и е останал впечатлен от проявения от тях професионализъм и от синхрона в дейностите им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР