Пожар изпепели покривните конструкции на хотелския комплекс Чифлика“ и възрожденската

...
Пожар изпепели покривните конструкции на хотелския комплекс Чифлика“ и възрожденската
Коментари Харесай

ОГНЕН АД: Среднощен пожар изпепели хотел и възрожденска къща в Казанлък

Пожар изпепели покривните структури на хотелския комплекс „ Чифлика “ и възрожденската къща Аенски в старинната част на Казанлък, сигналът е бил подаден към 23,55 часа от чиновник на комплекса, който позвънил на телефон 112 откакто не съумял самичък с подръчни средства да загаси пламъците, предава Телеграф.

Първоначално на място е отишъл един профилиран екип на локалната противопожарна работа, поредно са пристигнали още две коли, които съумели да локализират огнището към 5,00 часа на 2 май. Огънят е унищожил 250 кв от комплекса, който е благосъстоятелност на частен хотелиер и съвсем толкоз от покрива на близката възрожденска къща Аенски, владеене на казанлъшкия исторически музей „ Искра “.

Първоначалните данни сочат че повода е късо съединяване в електрическата мрежа, само че предстоят огледи денем и назначението на механически експертизи, прецизираха от РД ПБЗН. Стара Загора. Няма данни при пожара да са потърпевши клиенти, имало е единствено един човек, който е бил изведен на безвредно разстояние. Хотелският комплекс Чифлика се намира в остарялата част на град Казанлък и е част от богатото културно – историческо завещание на „ града на розите ”, защото се обитава в напълно реставрираната в фамилен жанр Байрактарова къща.

Сградата е монумент на културата, тя е строена през далечната 1851 година. След реституция преди повече от три десетилетия е превърната в място за отдих и отмора, приспособен за съвременен метод на живот с всички улеснения.Хотелът има 15 стаи и студио, кръчма и лятна градина. Само по случайност пламъците не са трансферирали тясната уличка и не са стигнали до дома на огромния художник учен Дечко Узунов, където има непрекъсната експозиция. На фотосите Моменти от гасенето на среднощния пожар Пресс тв – Казанлък
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР