Пожар изпепели над 800 квадратни метра покривна конструкция на Медицинския

...
Пожар изпепели над 800 квадратни метра покривна конструкция на Медицинския
Коментари Харесай

Как продължават учебната година в Медицинския университет в Плевен след пожара

Пожар изпепели над 800 квадратни метра покривна структура на Медицинския университет в Плевен. Пламъците стреснаха града, незабавно бяха евакуирани над 1 000 студенти и преподаватели, които са се намирали в Ректората. Пет пожарни с над 20 пожарникари потушиха огъня за час и 10 минути. 

В момента на пожара ректорът проф. доктор Добромир Димитров води значим диалог в кабинета си, финален напуща Ректората, откакто се е уверил, че няма хора в него.

Как не престават образователната година за над 3 500 български и задгранични студенти:

" Създадохме една комисия, която би трябвало да записва и оцени всички вреди. Направен е първи оглед от застрахователната компания на университета и втори оглед от проверяващите служители на реда и прокуратурата. Следващата седмица ще бъде онлайн за студентите, които би трябвало да се образоват на територията на Ректорат 1. Надявам се в средата на идната седмица към този момент да имаме изясненост по проекта за възобновяване след пожара и дали ще можем да използваме най-малко част от пространствата на територията на Ректорат 1 за образование. Преглеждаме две държавни благоприятни условия, към които да се обърнем за помощ, разговарях и министър Николай Денков ", изясни пред БНР ректорът проф. доктор Добромир Димитров.

Още от първия миг на случая студентите в Медицинския университет в Плевен демонстрират съпричастност и се включват в спасяването на университетската библиотека. Спасени са и всички животни от Катедра " Анатомия ".

Проф. Димитров заяви, че е открита сметка за дарения.

 Ина Николова - ръководител на Студентския съвет

Ина Николова, ръководител на Студентския съвет, показа пред БНР, че пожарът е бил признат от студентите с чувството, че гори техният дом.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР