Поглед към идващата 2022 година от известния астролог Гал САСОН

...
Поглед към идващата 2022 година от известния астролог Гал САСОН
Коментари Харесай

2022 ♥ Година на Свободната воля

Поглед към идващата 2022 година от известния астролог Гал САСОН и неговата „ Астрологична прогноза – 2022: Жертва в името на любовта “ (изд. Кибеа).

Запретнете ръкави и се пригответе за бурното трето десетилетие на XXI век! 20-те години на предишното столетие, с корени в пандемията от испански грип, ни донесоха джаза, киното, колите, квантовата физика, духовното събуждане, в това число концепцията за синхроничността, телефоните и радиото. По същия метод в този момент ни следва възобновление на изкуството, литературата и науката. През идните години ще станем очевидци на напредък и нововъведение най-вероятно в областта на изкуствения разсъдък (особено като се  има поради преносът на Уран в двойствените – двоичните – Близнаци през 2026-а), квантовите компютри (с прекосяването на Плутон във Водолей през 2024-та), на нови типове забавление и на гражданска война в музиката и философията. Живеем във вълнуващи времена на исторически промени.

За да настъпят тези промени обаче, човечеството би трябвало да е готово на всеотдайност в името на по-висшето богатство. Тъкмо това е и тематиката на 2022 година. В нумерологията тя се въплъщава от цифрата 6, символизиращо всеотдайност и обич. В кабалистичното Дърво на живота шестата сфера се назовава Красота и се свързва със сърцето (центъра на Дървото) и затова – сътворението („ Axis Mundi “, оста на света). В йогийската традиция тази идея се показва посредством анахата (буквално „ неударен “, „ не изложен на удар “) – сърдечната чакра, изобразявана с шестовърха звезда, сгушена в лотос с 12 венчелистчета. Както виждате, мистичните обичаи на Изтока и Запада са единомислещи: 2022-ра е година на отварянето на сърцето.

Тя не е нито хубава, нито неприятна, а година на Свободната воля. Щом всеки от нас осъзнае личната си всеотдайност, от персоналния му избор ще зависи и неговата орис. Лунните възли – пазителите на ориста и кармата, през идната година и половина минават в Телец и Скорпион, с цел да ни оказват помощ да възстановим връзката с полезностите и скритите си гении, както и да ни дадат принадлежности за възстановяване на финансовото положение и личната ни стойност.

Богата на двойки, 2022 година дава обещание доста кръстопътища и раздвоявания, както и благоприятни условия за консолидиране на противоположности. Тя не е нито черна, нито бяла; нито женска, нито мъжка; нито духовна, нито световна. Тя е всички тези неща. Иначе казано, чака ни неопределена година, наситена с оттенъци на сивото. Ако се върнем към Дървото на живота, в поддръжка на това изказване е фактът, че втората сфера е сивкавата Сфера на мъдростта: София. На езика на кабала 2022 е красива и мъдра. Според китайския зодиак пък тя е годината на Водния тигър. Тигърът е неустрашим, а водата е свръхженствен знак.

Може би най-интригуващата от тези дуалности е транзитирането на Юпитер сред Овен (първия знак) и Риби (последния). Свързването на края и началото от великодушния Юпитер ми припомня една от най-красивите и мъдри строфи от най-древния ръкопис на кабала „ Книгата на сътворението “. Там сферите на Дървото на живота са показани по този начин: „ Краят им се корени първоначално и началото – в края “. Същата концепция за вечността откриваме в един от най-древните знаци на алхимията, появяващ се за първи път в гробницата на Тутанкамон (XIV в. пр.н.е.)  – уроборос, или змията (драконът), захапала личната си опашка.  Асоциацията сред 2022-ра и уробороса ни припомня, че  през тази година можем да приключим каузи, да приключим покупко-продажби, да решим остарели проблеми, да изцелим минали рани, да стартираме начисто. Това разбиране се поддържа в допълнение от обстоятелството, че годината стартира с ретроградна Венера и приключва с назадничав Марс – нейния небесен ухажор.

Тази година ретроградните придвижвания на Меркурий стартират във въздушни знаци (Водолей, Близнаци и Везни) и приключват в земни (Козирог, Телец и Дева). Меркурий – зодиакалният Локи (пратеник и шмекер по природа) ни оказва помощ да свържем горе (въздушните знаци) и долу (земните), с цел да заземим концепциите и вижданията си. Меркурий желае да пристъпим от евентуалното към действителното, припомняйки ни друга красива и мъдра аксиома на алхимията: „ Каквото горе, това и долу “.

Желая ви безчет синхроничности, магични моменти на прояснение, благоденствие, здраве, обич и голям брой завършеци, водещи към прелестни нови начала. И най-много: красива и мъдра година.

От: „ Астрологична прогноза - 2022: Жертва в името на любовта “, Гал Сасон, изд. „ Кибеа “, 2021 година
Илюстрация: Jon Krause

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР