Поглъщането на Figma застрашава конкуренцията, опасява се БрюкселГоляма сделка в

...
Поглъщането на Figma застрашава конкуренцията, опасява се БрюкселГоляма сделка в
Коментари Харесай

Еврокомисията може да блокира сделка на Adobe за $20 млрд.

Поглъщането на Figma заплашва конкуренцията, притеснява се Брюксел

Голяма договорка в ИТ промишлеността е на път да бъде блокирана от Европейската комисия
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейската комисия вижда поглъщането на Figma от Adobe като опасност за конкуренцията. Сделката на стойност 20 милиарда $ може да се провали, съгласно осведомени източници.

Adobe продължава да се сблъсква с нараснал надзор от страна на регулаторите, които преразглеждат придобиването на облачно-базираната дизайнерска платформа Figma, заяви The Verge.

Този път Европейската комисия е изпратила публична антитръстова тъжба до Adobe. Представители на главния промишлен регулатор на Европейския съюз считат, че договорката ще навреди на конкуренцията.
още по темата
Според Еврокомисията, придобиването на платформата Figma от Adobe за 20 милиарда $ „ доста ще понижи конкуренцията на световните пазари ” при доставката на принадлежности за интерактивен продуктов дизайн, както и на принадлежности за векторно и растерно редактиране.

Предварителното мнение на регулатора обрисува опасенията, че в случай че бъде приключена, договорката Adobe-Figma ще нанесе забележителна щета на конкуренцията. Регулаторът акцентира, че Figma оказва „ значително сдържащо влияние ” върху инструментите за редактиране на Adobe Illustrator и Photoshop и е „ доста евентуално ” да продължи да усилва конкурентната си мощ на пазара на принадлежности за векторно и растерно редактиране.

Настоящото изказване на Европейската комисия е авансово и не предопределя изхода от цялото следствие, което би трябвало да завърши до 5 февруари 2024 година

Adobe и Figma могат да отговорят на сигнала на регулатора, като предложат избрани промени в изискванията на договорката, тъй че Европейската комисия да не счита, че това ще навреди на конкуренцията.

Представители на Adobe и Figma се надяват да убедят регулаторите, че договорката няма да навреди на конкуренцията на пазара за векторно и растерно редактиране, излиза наяве от мнения на техни представители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР