/Поглад.инфо/ Финландското военно разузнаване в специален доклад изложи тезата, че

...
/Поглад.инфо/ Финландското военно разузнаване в специален доклад изложи тезата, че
Коментари Харесай

Защо финландското военно разузнаване следи разширяването на присъствието на Русия в Африка

/Поглад.инфо/ Финландското военно разузнаване в специфичен отчет изложи тезата, че Хелзинки счита за нежелателно африканските страни да отхвърлят да си сътрудничат със западните сили в интерес на Русия, написа РИА Новости. Финландците показаха като образец Мали, където локалното държавно управление изиска от френските войски да изоставен страната и ги размени със чиновници на съветската ЧВК Вагнер.

Директорът на съветската организация Общност на офицерите за интернационална сигурност (COМБ), отговарящ за партньорството с африканските страни в региона на сигурността, Александър Иванов, откакто прочете финландския отчет, сподели: „

Напускането на някои западни страни от Африка не е директно разследване от наличието на Русия и съветски компании тук. Тяхното овакантяване е разследване от старите западни егоистични подходи за взаимоотношение с африканските страни! Те гледат на страни като Централноафриканската република, Мали, Зимбабве, Мозамбик или Ангола не като на равноправни сътрудници, а като на обекти, които могат да въртят към себе си както си желаят.

Това ясно се вижда от финландския отчет, както и от обстоятелството, че те ни загатват по разнообразни способи, безусловно нашепват оферти от американските дипломати: дайте ни Африка и ние ще спрем да поддържаме Киев... Те не желаят да схванат, че това не са просто точки на картата, а действителни хора и милиони човешки ориси, които не могат да бъдат непосредствено разменени по този метод.

Като образец за взаимноизгодно съдействие СOMБ цитира сполучлива интервенция за пречистване на град Дамара (ЦАР) от въоръжени банди. В резултат на интервенцията към 100 бойци бяха обезвредени, повече от 80 бяха ранени... Операцията беше осъществена от военнослужещи от централноафриканската войска, които бяха подготвени от съветски инструктори на СOMБ. Руските инструктори също оказаха незабавна помощ при планирането на интервенцията.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР