Поетапно се завишава минималният праг на облагаемия годишен оборот от

...
Поетапно се завишава минималният праг на облагаемия годишен оборот от
Коментари Харесай

Депутатите единодушно подкрепиха повишаването на прага за регистрация по ДДС

Поетапно се завишава минималният предел на облагаемия годишен оборот от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева от 1 януари следващата година

Парламентът единомислещо, с 212 гласа "за " и нито един "против " или "въздържал се ", утвърди промени в Закона за налога върху добавената стойност (ДДС), с които поетапно се завишава минималният предел на облагаемия годишен оборот от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева от 1 януари следващата година, надлежно на 166 хиляди лева от началото на 2024 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Парламентът събра кворум от втория опит, с цел да стартира работа. Втората регистрация регистрира 158 души в пленарната зала. При първия опит те бяха 112 при най-малко 121 за начало на съвещанието.

Вчера от ГЕРБ-СДС оповестиха, че няма да обезпечават кворума в пленарната зала, само че ще влязат, в случай че се стигне до гласоподаване на кабинета на Асен Василев.

Проектът е импортиран от Мартин Димитров и група народни представители от парламентарната група на "Демократична България ".

Измененията бих засегнали огромен брой дребни и междинни предприятия, които ще станат по-конкурентоспособни, ще понижат административните си разноски и ще могат да трансферират това и към своите клиенти, изясняват в претекстовете си вносителите.

По отношение на резултатите за бюджета и според от това какъв брой компании ще изберат да се дерегистрират, загубите ще бъдат сред 85 и 130 милиона лв., показва Димитров.

Сегашният предел за регистрация, настоящ от 1 януари 2003 година, стартира да основава огромни усложнения за дребните стопани, които към този момент рутинно имат обороти над прага, което постанова регистрирането им и усилва административната тежест, показват още създателите на плана.

Вчера от ГЕРБ-СДС оповестиха, че няма да обезпечават кворум в пленарната зала до възможното гласоподаване на проектокабинета "Василев ".

След чуването на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов на закрито съвещание, не се събра нужният брой присъстващи в зала, с цел да продължи откритата част със законодателна стратегия и времето на съвещанието да бъде удължено.

Предвижда се във времето за парламентарен надзор на въпроси да дават отговор вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов и министрите в оставка Иван Иванов, Николай Събев, Бойко Рашков, Теодора Генчовска и Надежда Йорданова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР