Подземен град на дълбочина 300 метра под правителствените сгради и

...
Подземен град на дълбочина 300 метра под правителствените сгради и
Коментари Харесай

Таен град има под Москва

Подземен град на дълбочина 300 метра под държавните здания и Комитет за Държавна сигурност (на СССР), на 10 километра югозапазно от Кремъл, под московското предградие Раменки, съществува комплекс, който е една от най-строго защитаваните секрети на бившето партийно управление на някогашния Съветски съюз.

Твърди се, че комплексът е непокътнат недокоснат и след сгромолясването на съюзите.

Построен е на няколко равнища на повърхност от 500 акра. Този приказен под земята свят умерено може да съперничи на полета на въображението и на най-големите майстори на научнофантастични романи. Проектантите и архитектите, почнали построяването през 60-те години и приключили го пред 70-те на предишния век, не са подминали и най-малката детайлност: задоволително необятни улици, с цел да могат по тях да се движат леки коли и минибусчета, плувни басейни, кина, магазини, жилищни квартали и големи хранилища, в които може да се побере толкоз доста храна, че да се подсигурява изхранването на партийния хайлайф и съответните фамилии, не по-малко от 30 хиляди души, за цели 30 години.

Достатъчно дълго време, с цел да могат да се разпилян и най-тежките последствия от радиацията от нуклеарна война горе на земята. Подземният град е бил умислен, планиран и издигнат като несъмнено и надеждно леговище за комунистическите управляващи при възможна нуклеарна война.

Според експертите той явно е доста по-модерен от подземния бункер в Западна Вирджиния, Съединени американски щати, в който депутатите от Конгреса биха могли да намерят противоатомна отбрана, както и от бункера в планитите на Виржиния, предопределен за американския президент при положение на нуклеарна война.

" Всичко там долу е една комплицирана мрежа от секрети тунели и асансьорни шахти, известна под кодовото име " Метро 2 ". Тя свързва долния с горния етаж ", разказва подземния град някогашен чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Някои от тунелите са били прокарани още по време на царуването на Иван Грозни, който държал неговата персонална полиция да има скришен достъп до двореца му напряко от щаба си.

Монаси от манастирите, изникнали по периферията на Москва пред ХV век, също са прокопавали подземни проходи, с цел да могат жителите им да се укриват от противников обсади.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР