Подводни политически течения са на път да оформят любопитна тенденция

...
Подводни политически течения са на път да оформят любопитна тенденция
Коментари Харесай

Изненада: ГЕРБ ухажват дискретно ДБ

Подводни политически течения са на път да оформят любопитна наклонност – ГЕРБ си търси съдружници за възможна бъдеща коалиция и последващо ръководство на страната. Окрилени от социологията, която им отрежда безапелационното първо място като политическа мощ и разликата, с която дръпнаха пред „ Продължаваме промяната”, някогашните ръководещи към този момент сондират, и то измежду върлите си политически съперници. Напоследък, наблюдателни десни регистрират, че ГЕРБ ухажват " Демократична България ", като дават сигнали, че остарялата омраза стартира да избледнява.

След като на няколко пъти в Народното събрание, двете десни обединения гласоподават дружно и демонстрираха идентични позиции, доближаването им не звучи чак толкоз необикновено, още повече че ДСБ като част от тогавашния Реформаторски блок и ГЕРБ имат общо минало.

Докато до неотдавна хората на Борисов и депутатите на Христо Иванов се замеряха с обиди и остри квалификации, в този момент офанзивите заглъхнаха.



Преди два дни, острието на ГЕРБ Десислава Атанасова даже показва изненадващо топло отношение към зам.-шефа на Народното събрание и водач на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Шефката на ПГ на ГЕРБ прикани зам.-председателя на Народно събрание Мирослав Иванов да напусне председателския президиум, а на негово място да седне тъмносиния шеф. Днес ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " към този момент публично вкараха в деловодството на Народното събрание настояването за оставка на Иванов.

" Нека на вашето място седне някой, който да има чуваемост. Призовавам да отстъпите мястото на Атанас Атанасов, койте е зам.-председател на Народното събрание и смятам че той по-добре ще управлява пленарното съвещание, тъй като знае, че думата на опозицията в никакъв случай не се лишава, а и тъй като е потвърдил през всичките години на присъединяване в политиката, че може да чува какво приказва опозицията, " сподели същинско благоволение юристката.

От друга страна, ГЕРБ не престават да са в изолираност, и макар че са първа политическа мощ, те няма по какъв начин да влязат във властта, защото никой от партиите в Народното събрание не желае съюз и общо ръководство с тях, към този момент.

След като Демократична България заявява разочарованието си и насочиха сериозна рецензия към „ Продължаваме промяната” и даже заплашиха да изоставен обединението, ГЕРБ започнаха да показват към тях много по-меко отношение. Естествено, в случай че се стигне до очевидни позиции, някогашните ръководещи ще извадят напред мантрата – ние сме от едно политическо семейство – ЕНП и сме десни.

Едва ли обаче Демократична България ще преобърнат позицията си по отношение на ГЕРБ обаче, а дали биха влезнали в бъдещо ръководство с някогашните ръководещи при предварителни избори звучи като химера, разясняват десни политици. Никой обаче не изключва, че в случай че Политическа партия се издънят прекалено много, това нищо чудно да се окаже действителна алтернатива.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР