Подводни изследователи от Тръста за морска археология откриват това, което

...
Подводни изследователи от Тръста за морска археология откриват това, което
Коментари Харесай

Корабостроителница от каменната ера, открита на дъното на морето, шокира учените

Подводни откриватели от Тръста за морска археология откриват това, което наподобява е най-старият корабостроителен цех, прочут на науката.За откритието се оповестява на уеб страницата на Националния океанографски център в Саутхемптън. Изследването е извършено край крайбрежията на остров Уайт. Подводните археолози откриват остатъци от дървена платформа, направена от човек.Четете още: На дъното на океана са открити солидни антични градове (видео)Анализът демонстрира, че възрастта на този обект е към 8000 години. Тоест, тази „ корабостроителница “, както я назовават ​​учените, е издигната от хора от каменната епоха, където евентуално са правили лодки. До в този момент най-старата „ корабостроителница “ се счита на към 5500 години.
Ръководителят на Морската археологическа фондация – Хари Момбър, споделя:„ На това място открихме доста доказателства за съществуването на технологии, за които се счита, че са се появили няколко хилядолетия по-късно.
По-конкретно тук е приложена съвременна технология за обработка на дърво. Този обект акцентира смисъла на морската археология за разбирането на развиването на нашата цивилизация.Древната корабостроителница се намира на дълбочина 11 метра. Но преди осем хиляди години това е била суха земя, покрита с растителност. Вероятно тогава остров Уайт е бил част от континентална Европа. “Обектът е видян за първи път през 2005 година Едва в този момент обаче откривателите създават технологии, които разрешават да бъде изследван в елементи и да се сътвори тримерен модел на античния пейзаж на територията и самата строителна площадка.Невероятно е, че хората от каменната епоха са знаели по какъв начин да вършат лодки и са имали корабостроителници …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР