Подсъдимият бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков отново ще

...
Подсъдимият бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков отново ще
Коментари Харесай

Ценко Чоков отново се прицели в кметски пост, сега в община Бяла Слатина

Подсъдимият някогашен кмет на село Галиче Ценко Чоков още веднъж ще взе участие в изборната натпревара, този път желанието му е да оглави община Бяла Слатина. Чоков е наказан на първа инстанция като началник на тайфа за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради процеса при започване на 2018 година бяха прекъснати и пълномощията му като кмет на врачанското село Галиче.

Ценко Чоков е повдигнат от локалната коалиция " Новото време " и също е лидер на листата с претенденти за общински съветници. На изборите на 27 октомври той ще се конкурира с претендентите на ГЕРБ Иво Цветков и на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Попов.

Същевременно за кмет на ръководеното до неотдавна от Чоков село Галиче в този момент се е кандидатирала брачната половинка му Цветелина Нелова, издигната също от локалната коалиция " Новото време ".

Ценко Чоков е с към момента невлязла в действие присъда от четири и половина години затвор за управление на незаконна група за рекет, палежи и побой. През май 2018 година той беше наказан на първа инстанция за общо три закононарушения - причиняване на междинна телесна щета, похищение и палежи. Миналата есен Чоков беше освободен под домакински арест поради влошено здравословно положение, само че след това съдът още веднъж го върна зад решетките, откакто той наруши мярката за неотклонение и беше видян в ресторант в София.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (134)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР