Подсъдимата беше призната за виновна по повдигнатото спрямо нея обвинение

...
Подсъдимата беше призната за виновна по повдигнатото спрямо нея обвинение
Коментари Харесай

49-годишна жена, собственик на фирма за интериорен дизайн беше осъдена за извършена измама

Подсъдимата беше приета за отговорна по повдигнатото по отношение на нея обвиняване за машинация в огромни размери, вследствие на която предизвикала на съветско семейство имотна щета в размер на 150 000 евро. Деянието е осъществено в условия на продължавано закононарушение в интервала от 22 юли 2011 до месец април 2014 година

По силата на подписан контракт, подсъдимата поела ангажимент да създаде и осъществя интериорен план, дружно със закупуването на мебели и осъществяването на нужните ремонтни действия в жилището на потърпевшото съветско семейство в курортен комплекс „ Златни пясъци “. Тя възбудила и поддържала у клиентите си подвеждане, в това число и посредством имейл преписка, че ръководената от нея компания ще приключи и подреди жилището в планувания по контракта период през месец май 2012 година, за което получила по банков път предплатено възнаграждение.

Въпреки че пусковия период изминал и осъществяването на плана не било почнало, подсъдимата поискала да й бъдат преведени още средства за зародили непредвидени разноски. Така, за посредническите услуги на компанията си, 49-год. жена получила от съветското семейство на три транша сумата от 293 374 лв., което равностойността на 150 000 евро.

49-годишната жена е с чисто правосъдно минало. Районен съд – Варна й наложи наказване от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Тя бе наказана да изплати на потърпевшия цивилен просител обезщетение за породената имотна щета.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР