Подпомагането на европейските фермери трябва да бъде справедливо, за да

...
Подпомагането на европейските фермери трябва да бъде справедливо, за да
Коментари Харесай

Министър Вътев в Брюксел: Подпомагането за европейските фермери трябва да бъде справедливо

Подпомагането на европейските фермери би трябвало да бъде заслужено, с цел да няма неравнопоставеност на земеделските производители в Европейски Съюз. Това съобщи министърът на земеделието и храните на съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство в Брюксел, Белгия, в границите на спор по показаната информация от Комисията за Стратегическия разговор за бъдещето на селското стопанство в Европейския съюз.

„ В изискванията на възходящи провокации Европейски Съюз се нуждае от постоянна система, която да подсигурява сигурност на доставките и досегаемост на храните за жителите, както и непоклатимост в приходите на фермерите. Всички сме очевидци в какъв брой страни членки сега има митинги на фермери и този факт слага извънредно съществени въпроси по отношение на актуалната Обща селскостопанска политика, и слага доста съществени задания за бъдещето на селскостопанската политика на Европа “, сподели министър Вътев, представен от пресцентъра на аграрното министерство.

Той посочи смисъла на гарантирането на сигурност в бизнеса, продължителност в законодателните условия, схематичност, систематичност и логика на условията. Също по този начин следва да се откри баланс сред възходящите упоритости на Съюза в региона на околната среда и климата и гарантирането на икономическата резистентност по агрохранителната верига.

Министър Вътев уточни още, че новите технологии и нововъведения могат да покачат продуктивността и конкурентоспособността и в същото време да понижат енергийната взаимозависимост и излъчванията на парникови газове. Необходими са и обилни спомагателни старания за понижаване на уязвимостта на европейската агрохранителна система и зависимостта ѝ от външни доставки на съществени индустриални първични материали и материали - торове, препарати за растителна отбрана, фуражи и природен газ, уточни той.



Министър Вътев разяснява, че съществена цел на стратегическия разговор по поставените тематики следва да бъде постигането на баланс сред икономическото богатство на фермерите, опазването на околната среда и публичната правдивост. В рамките на Съвета бе показана и позицията на България по показаната от делегацията на Полша информация за нуждата от включване в новия Регламент за Автономните търговски ограничения (АТМ) за Украйна на ефикасни решения за попречване на несъразмерния импорт на селскостопански артикули от Украйна и негативното влияние върху селскостопанския бранш на Европейски Съюз и неговите страни членки, по-специално тези, които граничат с Украйна. България поддържа документа на Полша и включените в него оферти.

България смята, че идното предложение за правилник би трябвало да включва разпореждания за ускорени процедури по защитни клаузи и опция за използване на районни защитни ограничения при положение на разтърсвания на пазарите на няколко или една страна членка.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР