Дело срещу деветима заподозрени членове на крайнодясна група, ръководена от

...
Дело срещу деветима заподозрени членове на крайнодясна група, ръководена от
Коментари Харесай

Започва делото срещу крайнодесните, направили опит за преврат в Германия

Дело против деветима обвинени членове на крайнодясна група, ръководена от германския принц Хайнрих Тринадесети Ройс, по обвинявания в тероризъм и държавна измяна, стартира през днешния ден в Щутгарт, оповестява Българска телеграфна агенция.

Заради множеството хора, събрали се пред съда, процесът стартира с повече от час по-късно от планувания начален час. 

Самият принц Ройс ще бъде съден по-късно по друго дело. Деветимата обвинени от придвижването " Гражданите на Райха " - организация, която отхръвля легитимността на актуалната немска страна, са упрекнати в участие в терористична организация и " подготовка на начинание, представляващо държавна измяна ".

Срещу един от тях има още едно обвиняване - в опит за ликвидиране. Процесът в Щутгарт е първият от общо три против групата към принц Ройс и е едно от най-големите наказателни каузи в региона на държавната сигурност в историята на Германия. 

Тази заран министърката на вътрешните работи Нанси Фезер съобщи пред телевизионния канал Цет Де Еф: " Това демонстрира силата на нашата конституционна страна - най-голямата до момента терористична мрежа на " Гражданите на Райха " се изправя пред съда и ще дава отговор за проектите си за срутване на съществуващия държавен ред. "  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР