Подпомагаме развитието на коридор 8 и работим върху проекта, който

...
Подпомагаме развитието на коридор 8 и работим върху проекта, който
Коментари Харесай

Чакрибарти: Подпомагаме развитието на Коридор №8 и железница между България и Македония

Подпомагаме развиването на кулоар 8 и работим върху плана, който ще свързва България и Македония с железница. Благодаря на премиера Борисов за поддръжката, която дава на Западните Балкани.

Това съобщи ръководителят на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрибарти, съобщи специфичният делегат на БГНЕС от Лондон Георги Пашкулев.

„ Европейска банка за възстановяване и развитие ще продължи да поддържа процесите на Западните Балкани. Има доста новаторски хрумвания, които са на масата. Европейска комисия добре ръководи процесите и има положителни планове със свързаността на Балканите “, сподели Чакрибарти.

Европейска банка за възстановяване и развитие ще поддържа и основаването на електронна платформа, която да свързва комерсиалните камари на Балканите. „ Прогнозите са за интензивен напредък на района и би трябвало да ви подкрепим. Вие на Балканите би трябвало да имате и ясна визия за европерспектива. Новата Стратегия на Европейска комисия изпраща ясно обръщение към жителите на страните от Западните Балкани “, сподели Чакрибарти и акцентира, че Европейска банка за възстановяване и развитие е един от най-големите вложители и другари на района.

„ В рамките на днешната среща ще бъдат подписани 7 съглашения. Големият проблем е намирането на финансиране. Трябва да се оправим с съперници като Китай “, уточни ръководителят на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Той прикани за провеждането на структурни промени в стопанските системи на страните от Западните Балкани.

В конференцията вземат участие водачи от всички страни от района – министър председателите на България Бойко Борисов, на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама и на Република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай и председателстващият председателството на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Основна цел на Инвестиционния конгрес е да събере водачите от района с евентуални вложители от целия свят и да бъдат разисквани опциите за привличане на повече поддръжка от частния, финансовия и обществения бранш за реализацията на стратегически инфраструктурни планове в Западните Балкани. Инициативата е част от поредицата срещи на върха, отдадени на развиването и европейската вероятност на страните. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР