Подобно на Apple, Xiaomi се насочва към разработка на собствена

...
Подобно на Apple, Xiaomi се насочва към разработка на собствена
Коментари Харесай

Xiaomi и Samsung създават чипсет за смартфони


Подобно на Apple, Xiaomi се насочва към разработка на лична SoC за смарт телефони
(снимка: CCO Public Domain)

Водещите производители на смарт телефони Xiaomi и Samsung сплотяват старания за основаване на лична SoC (система на чип ). Ч ипсетът ще включва ARM Cortex-X2 CPU и ARM Mali GPU ядра.

Двете компании са в напреднали договаряния, като до момента са извършени пет срещи, твърди обява в. Разработчикът ARM към момента не е оповестил Cortex-X2, само че се чака да го направи през идващите няколко месеца, стъпвайки на архитектура v9.
още по тематиката
Несъмнено Qualcomm ще употребява Cortex-X2 в своята флагманска SoC за смарт телефони, както и Samsung в чипсета Exynos. Предстои да се види какво ще предложат взаимно Xiaomi и Samsung.

Xiaomi желае да употребява в чипа графични ядра ARM Mali вместо взаимно решение на AMD и Samsung, заради лимитираните бройки, които Samsung би предложила.

Китайската компания не е единственият производител на Android смарт телефони, който потегля по пътя на потребление на специфични чипсети в своите устройства. Apple към този момент направи това, а наесен серията Pixel 6 с Whitechapel SoC, също създадена взаимно със Samsung.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР