Подобен на ChatGPT, без да е прекалено услужлив Емил Василев

...
Подобен на ChatGPT, без да е прекалено услужлив Емил Василев
Коментари Харесай

Харвард въвежда свой собствен генеративен изкуствен интелект в класните си стаи

Подобен на ChatGPT, без да е " прекомерно угодлив "

Емил Василев преди 7 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:31 | 23.06.2023

В Тихия океан стартира търсенето на междузвезден обект, който може да е с неестествен генезис

IT НовиниЕмил Василев - 14:30 | 23.06.2023

Този дребен и мощен реактивен мотор, разрастващ скорост съвсем 6000 км/ч, може скоро да направи дроновете свръхзвукови

IT НовиниСветлин Желев - 17:35 | 24.06.2023

Самолетът на Путин изчезна от радарите малко след излитането си от Москва

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Ролята на изкуственият разсъдък (ИИ) в класната стая е горещо обсъждана тематика и до момента в който някои образователни заведения не разрешават потреблението му, други избират да го одобряват и внедрят в просветителните процеси. Избирайки да се включи в революцията на ИИ, Харвардският университет неотдавна разгласи желанието си да даде генеративен изкуствен интелект като образователен запас на студентите в един от най-популярните си курсове. Университетът твърди, че задачата е да се симулира съответствие 1:1 сред студент и учител, като в същото време се поддържа неповторимият жанр на учене на всеки студент.

Computer Science 50 (Компютърни науки 50), прочут още като CS50, е един от най-големите и най-популярни курсове на Харвард. Курсът по компютърни науки на въвеждащо равнище обгръща редица тематики, в това число езици за шифроване, концепции в региона на компютърните науки, ИТ сигурност, и изкуствен интелект. Средният брой на студентите, които посещават курса в кампуса е над 800, което прави самостоятелното образование и консултациите извънредно сложни както за студентите, по този начин и за преподавателите им.

В опит да ускори поддръжката, която е разполагаем на студентите от CS50, университетът вкарва собствен личен огромен езиков модел (LLM), с който да даде на студентите противоположна връзка, поддръжка при отстраняването на неточности в код и решения на разнообразни проблеми. Ботът на университета за CS50 се разказва като сходен на ChatGPT, без да е „ прекомерно угодлив “. Например, вместо да дава цялостни отговори, каквито постоянно се дават от ChatGPT и други сходни принадлежности, моделът е планиран по този начин, че да предизвиква ученето и ангажираността на студентите, като ги насочва към верните решения, а не просто да им „ изплюва “ подготвени отговори.

CS50 се води от Дейвид Малан, професор по компютърни науки в Харвард. Наскоро Малан показа пред университетския вестник The Harvard Crimson, че задачата е съотношението сред учител и студент да бъде почти 1:1 за всеки студент от CS50, записан в курса. Според Малан, ботът на CS50 ще даде на всеки студент нужните софтуерни принадлежности, с цел да подкрепи образованието му с движение и жанр, които най-добре дават отговор на самостоятелните му потребности.

Въвеждането на ИИ в курса бележи повратна точка за университета и цялостната роля на ИИ в класните стаи. Много преподаватели се притесняват, че инструментите с ИИ като ChatGPT просто дават благоприятни условия за измами и плагиатство. Други виждат в тези принадлежности риск за сигурността на учениците, като приканват за повишение на условията и стандартите, свързани със отбраната на персоналните данни на учениците. Приемането на ИИ от огромни институции като Харвард безспорно ще спомогне за развиването на технологията и нейното използване по следен и виновен метод.

Можете да пробвате курса и помощта на ИИ от първа ръка без действително да сте признати като студент в Харвардския университет. Курсът CS50 се предлага онлайн посредством Харвардския университет и edX.org гратис (въпреки, че при предпочитание са налични платени надстройки). Според edX.org, повече от 4,8 милиона консуматори са се записали за последната сесия, почнала през вчерашния ден. На уеб страницата се споделя също, че новата поддръжка на ИИ обгръща всички студенти, които не са от Харвард и имат достъп до курса посредством edX, като се показва, че даже и да не сте студент в Харвард, можете да „ вземете “ този курс гратис.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР